Suverene stafettjenter

De norske langrennsjentene har vunnet samtlige stafetter siden i La Clusaz i februar. I dag fortsatt de den fine trenden i Gällivare.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Norge stilte med Kine Beate Bjørnås, Vibeke Skofterud, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Marit Bjørgen. Noe som er det antatt beste lag for tiden. 

Etter seieren måtte både trener Svein Tore Samdal og Marit Bjørgen innrømme at de er favoritter foran VM i Oberstdorf.

- Ja, vi er favoritter. Men det skal ikke mye til før lag som Finland, Russland og Tyskland er på oss. I dag gikk Vibeke Skofterud bare en middels andreetappe, og dermed var det bare på håret det gikk. Vi er nødt til å være på hugget hele veien, sa landslagstrener Svein Tore Samdal til NRK etter løpet.

- Vi er favoritter til å ta VM-gullet, men kan ikke ta noe på forskudd. I dag ble det jevnt, og hvis alle har en dårlig dag i VM blir vi slått, sa Bjørgen.

Kine Beate Bjørnås gikk den første etappen, og klarte seg meget bra. Hun vekslet som nummer tre.

- Det var min første seier i verdenscupen, så det er klart at det var litt stort. Jeg måtte jo prøve å bevise at jeg var plassen verdig, og det var kjempeartig at vi klarte å vinne, sier Bjørnås til langrenn.com

Det var meget kaldt i Gällivare i går. Temperaturen lå mellom 15 og 20 grader rundt om i løypa.

De norske utøverne vurderte sammen med lederne helt fram til løpsstart om de skulle stille til start. Alle var imidlertid enige om at de ville starte.

Vibeke Skofterud fikk det ikke til å stemme i sporet, og merket kulden veldig godt.

- Jeg var fast bestemt på å gå, for jeg har aldri hatt problemer med kulden. Men etter dette har jeg fått mer respekt for kulda. Jeg eier ikke følelse i beina. Det verste jeg har vært med på, sa hun til NRK etter sin etappe.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut