Jens Arne Svartedal

Jens Arne Svartedal Foto: Geir Olsen

Svartedal til lungesjekk

Uforklarlig fiasko i går.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Jens Arne Svartedal viste stigende form med et godt renn i Kuusamo. Dette fulgte han opp forrige helg da han var med helt inn i under langløpet La Sgambeda i Livingo.

I går skulle han sikre seg et bein inn på OL-laget i femmil, mend et ville seg ikke for Trøsken-karen og han gikk seg istede ut av OL-diskusjonen, etter en høyst skuffende 38. plass på gårsdagens klassiske 30-kilometer i Rogla.

- Jeg har ingen forklaring foreløpig. Jeg følte meg veldig bra før start, og blei nesten litt paff da det ikke funket underveis. Det var ganske spesielt å se feltet gå når du visste at det ikke gikk veldig fort, og at du burde vært med. Det var ganske mye som forsvant i det feltet. Jeg presset så mye jeg kunne, men følte meg maktesløs, sier Svartedal til Dagbladet dagen derpå.

Han har lite å skylde på.

- Før Rogla hadde jeg et utrolig bra høydeopphold. Jeg føler forberedelsene var så perfekte som de kunne vært, og at jeg har gjort alt riktig. Derfor er det ekstra bittert at jeg ikke fikk det til.

- Så hvordan skal du komme til bunns i dette?

- Jeg kommer nok til å sjekke hvordan det står til med lungene. Det var kaldt både lørdag og søndag. Jeg er en av dem som har problemer med kulda, og selv om det ikke var superkaldt, var det 10-12 minusgrader. Men jeg har ingen andre enn meg selv å skylde på.

- Har du gitt opp OL nå?

- Jeg gir ikke opp før laget er tatt ut. Men det var her jeg skulle gått meg inn. Jeg gikk meg vel heller et godt stykke ut, sier Svartedal.

Selv om det ser mørkt ut for Svartedal, kan han få en ny sjanse til å vise seg frem i verdenscupen i Otepää på nyåret.

Det er imidlertid avhengig av hvem som går hele Tour de Ski. I utgangspunktet er alle dem som går hele Touren uaktuelle til rennet i Otepää.

www.db.no


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut