Tord Asle Gjerdalen, Liberec 2009. Foto: Furtner/NordicFocus.

Tord Asle Gjerdalen, Liberec 2009. Foto: Furtner/NordicFocus.

Sveits vant herre-stafetten

Mennenes verdenscup-stafett i La Clusaz søndag ble overraskende vunnet av Sveits. Petter Northug spurtet Norge inn til 3. plass.
Tips en venn  Skriv ut

Feltet lå samlet brorparten av åpningsetappen, men mot slutten fikk Eldar Rønning et lite fall og nærmest samtidig med dette kjørte det russiske laget opp farten. Til veksling var Rønning 10 sekunder etter.

På 2. etappen hadde Russlands Alexander Legkov og Dario Cologna for Sveits føringen. Tsjekkias Lukas Bauer og Martin Johnsrud Sundby gikk lenge sammen i gruppe to, men farten var ikke høy nok og de kom til veksling henholdsvis 35 og 46 sekunder etter.

Tord Asle Gjerdalen gikk ut i et vakum, men kom etterhvert sammen med Finland og Tsjekkia, som begge hadde lite dravillige løpere på denne 3. etappen.

Da Gjerdalen sendte ut Petter Northug på avslutningsetappen som tredje mann hadde det gått 59 sekunder fra Sveits vekslet i tett og 48 sekunder siden Russland la i vei.

Markus Hellner la ut 10 sekunder etter Northug og kom senere i kapp nordmannen. Hellner, Finlands Matti Heikkinen og Northug utgjorde en trio som med et større fokus på å hente inn Russlands ankermann, Maxim Vylegzhanin, nok ville gjort det relativt enkelt.

For russeren var tydelig sliten etter gårsdagens seier på fellestarten over 30 km, og var ikke på noe tidspunkt en fare for Curdin Perl som i fred og ro kunne gå Sveits inn til en overraskende seier.

I det sveitsiske laget gikk Toni Livers, Dario Cologna, Remo Fischer og Curdin Perl i nevnt rekkefølge.

For Norges del ble det 3. plass etter at Northug nedkjempet Heikkinen og Hellner. Vylegzhanin berget så vidt 2. plassen.

Lenger bak i feltet gikk Norges 2. lag inn til 10. plass. I laget gikk Petter Eliassen, Kristian Tettli Rennemo, Sjur Røthe og Morten Eilifsen.

På 3. etappe imponerte Røthe med å ha nest beste etappe tid, kun slått av Anders Södergren.

---

Resultater
Verdenscup, stafet
La Clusaz, Frankrike - 19. desember 2010

1. Sveits, 1:42:14,6
2. Russland, +30,8
3. Norge, +33,8
4. Finland, +35,0
5. Sverige, +36,8
6. Russland 2, +1:28,6

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut