Fra starten i Birkebeinerrennet 2016. Foto: Birken/Geir Olsen.

Fra starten i Birkebeinerrennet 2016. Foto: Birken/Geir Olsen.

Swix og Birken skiller lag etter 20 års samarbeid

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Swix skriver i en pressemelding at de ble informert denne uken per e-post om at Birken AS har valgt å signere en ny samarbeidsavtale med en annen leverandør, og at samarbeidet med Swix avsluttes etter 20 år. Swix ønsket å fortsette det gode samarbeidet med å levere stav- og smøreservice til alle deltakere i Birken Skifestival. Swix er overrasket og synes det er synd at et langt og godt samarbeid avsluttes på denne måten.

Videre uttaler administrerende direktør i Brav AS, Espen Falck Engelstad, dette:

- Det er trist at et langvarig samarbeid mellom to så sterke aktører innen skisporten nå avsluttes. Vi har over lengre tid forhandlet med Birken om en forlengelse av samarbeidet. Forhandlingene har riktignok dratt ut i tid og til tider vært krevende, men vi har vært tydelige på at vi ønsket å fortsette samarbeidet med stav- og smøreservice i fokus. Vi skulle gjerne fortsatt vårt lange samarbeid, men ønsker Birken og alle deltagere alt godt også i fremtiden.

Swix kommer fortsatt til å dele sine smøretips for å hjelpe spreke skiløpere til å få en bedre tur mellom Rena og Lillehammer. 

Daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen, gir denne kommentaren til Langrenn.com:

- Jeg kan bekrefte at vi både muntlig til ledergruppa i Brav og i etterkant også formelt via e-post har meddelt at vi ved årsskifte avslutter et langt og godt partnerskap. Det synes jeg selvsagt er vemodig. Vi har hatt jevnlig dialog siden sist vinter, uten å finne en god plattform og gradvis tilnærming gjennom høsten for et videre samarbeid i den skala og i det volum vi har hatt fram til nå. Vi er nå kun 4 måneder unna skifestivalen, der blant annet avtaler innenfor bekledning, premiering, smøring og staver står sentralt. Det må på plass, og vi er derfor nå i dialog med en ny partner som i tillegg til å levere smøretips og en solid stav- og smøreservice under Birkebeinerrennet har store ambisjoner med Birken de neste årene på flere andre forretningsområder, herunder tekstil.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse