-->
Et lite utvalg av Swix sin brede produktportefølje innen skismurning. Her fotografert inne i Swix sin egen smørevogn ute på renn. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Et lite utvalg av Swix sin brede produktportefølje innen skismurning. Her fotografert inne i Swix sin egen smørevogn ute på renn. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Swix snuser på 1. plass

I en store rangering av leverandørene har Swix Sport klatret et hakk nærmere toppen. - For oss betyr testen mye, sier Ulf Bjerknes, adm. dir. i Swix til Langrenn.com. Også andre kjente langrennsleverandører har beveget seg i retning toppen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bladet Sport er et bransjeblad for "Sport og fritid". Hvert år gjennomfører de en omfattende undersøkelse der de sjekker hvordan de ulike utstyrsleverandørene/distributørene oppleves av sportsbutikker og -kjeder.

Aspekter det spørres om er elementer som servicenivå, reklamasjonshåndtering, salgsstøtte, lønnsomhet, produktkvalitet og merkestyrke.

Så mye som 73 leverandører er vurdert og bladet Sport har mottatt 215 besvarelser.

Viktig test
Med 16,98 poeng troner New Wave Norway på topp. Denne bedriften har en bred produktportefølje inn mot en rekke idretter, blant annet også langrenn gjennom merkevaren Craft.

På 2. plass finner vi en aktør som har sitt utspring fra ski og langrenn, nemlig Swix Sport. Smurning, staver, bekledning og lignende i form av Swix og Toko, samt merkevarene Ulvang, Bavac og Lundhags er under Swix Sport sine vinger. Deres poengsum i kåringen landet på 16,87.

- Vi er veldig fornøyde med å bli nummer 2. Vi startet langt der nede for noen år siden og har deretter klatret steg for steg. Dette med logistikk og vareflyt er ekstremt viktig, sier Ulf Bjerknes da Langrenn.com prater med ham torsdag morgen.

- Denne testen er det enste instrumentet vi har i forhold til butikker og kjeder, legger Bjerknes til.

- Når kommer 1. plassen?

- Hvis den kommer, så er det veldig bra. Vi jobber som om det bør være mulig. Det er derfor ikke usannsynlig om den kommer, smiler Swix-sjefen.

- Nå er jo dette en bransjetest, men hva tror du om plassering dersom en lignedne test hadde vært kjørt ut mot forbruker?

- Leverandørtesten er nok også et speilbilde av hvordan kundene opplever produktene ute i butikk, poengterer Ulf Bjerknes som har noen av Norges aller mest kjente merkevarer i porteføljen.

Fortsetter nedenfor bildet
Ulf Bjerknes, adm. dir. i Swix Sport. Foto: Erik Borg.
Ulf Bjerknes i Swix Sport. Foto: Erik Borg.

New Wave og Swix Sport klaterer henholdsvis fra 4. og 3. plass til nummer 1 og 2.

Også Skogstad Sport har klatret mye. Med sine 16,81 poeng har de tatt spranget fra 14. plass til seierspallens 3. trinn.

Flere "skibedrifter" blant klatrekongene
Oversikten rangerer de 50 beste. En rask gjennomgang viser at det er flere bedrifter i tabellen, enn Swix og tildels New Wave, som vi i stor grad knytter opp mot langrenn. Og flere av dem har klatret.

For eksempel tar Finor og Fischer spranget fra 10. til 5. plass. I dette selskapet er den tidligere storløperen Odd Martinsen nestor.

Alfa Sko går fra 13. til 10. plass.

Madshus på sin side bykser 6 plasser opp, fra 17. til 11.

BJ Sport med BJ-bekledning og Rode skismurning har virkelig fått vind i seilene. Hele 24 plasser klatrer bedriften som i det daglige nå ledes av Espen Bjervig som også hadde stor suksess i skisporet for ikke så altfor mange år siden.

En annen racer på klatrestatistikken er Amer Sports. De fører blant annet Atomic og Salomon. Fra 50. til 26. plass lar seg høre.

Wenaas Sport og Fritid beveger seg også oppover lista. Fra 37. til 34. plass. De fører blant annet Alpina skisko og drikkesystemet Camelbak.

I slike oversikter vil det naturlig nok være bevegelse og dynamikk fra år til år. Og når noen klatrer må nødvendigvis også noen gli bakover.

Leta, som vi blant annet kjenner gjennom sportsbrillene Bliz, sklir tilbake fra 28. til 41. plass.

Også Rottefella faller bakover i den store leverandørtesten. Etter å ha ledet samtlige kåringer i testens 10-årige historie har de i år fått en noe mer beskjeden plassering i form av 9. plass.

---

ps! Det presiseres igjen at dette ikke er en undersøkelse rettet mot forbrukere, men inn mot ansatte i bransjebutikker/-kjeder.

Bladet Sport og Sportsbransjen sin hjemmeside


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus