Resultater: Rekordløpet Lier| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5| Ep. 6|
GT Bike Park utvides med en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre parallelt ned en løype med noen spektakulære elementer. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

GT Bike Park utvides med en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre parallelt ned en løype med noen spektakulære elementer. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

SYKKELNYHETER: Se hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst – Twin Peaks er blant stikkordene

Trysil fortsetter å bygge nye sykkelstier, og til høstferien er det flere nyheter som står klare. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I tillegg er høstferien i Trysil spekket med mange spennende arrangement som nattsykling, utekino og finale i 80/20 Enduro-serien.

Høsten store nyhet i Trysil er en sykkelopplevelse til mer erfarne stisyklister. GT Bike Park utvides med en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre parallelt ned en løype med noen spektakulære elementer som store wallrides, hopp og et stort byggverk med en bro som man først sykler over, inn i en sving og så sykler man under broen.

Fortsetter nedenfor bildet
Parallellslalåmløypa Twin Peaks for flere spektakulære elementer. Denne broen er et av disse elementene. Foto: Andreas Fausko / Trysil.
GT Bike Park utvides med en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre parallelt ned en løype med noen spektakulære elementer. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– Dette er et unikt tilbud i Norge. Det er ingen som foreløpig har en slik parallellslalåmløype som vi jobber med å ferdigstille. Løypa skal åpnes til høstferien, og har fått navnet Twin Peaks, forteller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Sykkelnyheten skal innvies med en konkurranse søndag 6. oktober, hvor de råeste syklistene skal få utfordre hverandre.

– Dette blir en publikumsvennlig konkurranse. Det er også første gang i Norge en slik type konkurranse blir gjennomført, så vi forventer mange nysgjerrige tilskuere, sier Norderhaug.

Enda mer barnevennlig i Gullia
Gullia er området hvor man finner flest bygde sykkelstier i Trysil. Det er over 25 kilometer med sykkelstier her, alt fra grønne (lette) til svarte (avanserte) stier. Nå bygges det en ny runde i Gullia som flere familier har etterspurt, og som blir et populært tilskudd til stinettverket. 

Fortsetter nedenfor bildet
Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.
Stisykling i Trysil vokser og vokser både i løyper og muligheter og i antall besøkende. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– Selv om vi i det siste har lansert en del avanserte sykkelstier, så er familieopplevelsen fortsatt vårt hovedfokus. Vi jobber nå med å lage Blueberry Swing som en runde. Når denne stien er ferdig til høstferien så kan man sykle grønne og blå stier i Gullia uten å slippe seg ned Sweet Dreams og få de høydemetrene det er tilbake. Dette blir et populært tilbud til familier med små barn. Det blir lettere å få de med seg litt lenger inn i Gullia, forteller Norderhaug.

Det utvikles sykkelstier flere steder i Trysil kommune

Det utvikles også sykkelstier andre steder i Trysil. I Fulufjellet, som ligger 45 minutter fra Trysil sentrum, åpnes det til sammen 500 meter med bygd og tilrettelagt sykkelstier til høstferien. Det er to sykkelstier som åpnes i første omgang, en sløyfe på 150 meter som er gradert grønn og en blå sløyfe på 350 meter.

– Sykling er veldig populært, og vi er heldige som få nyte godt av kompetansen som finnes i Trysil Bike Arena. Jeg er imponert over det arbeidet som de og Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena, har bidratt med denne uka, sier Jan-Erik Nordnes, daglig leder i Fulufjellet AS.

Etter planen skal det neste år bygges ytterligere tre kilometer med sykkelstier i Fulufjellet, som er et populært hytteområde øst i Trysil med et lite skianlegg.

– Vi er glade for å bistå med vår kompetanse. Det er bra for hele kommunen at det også etableres sykkelstier i andre steder enn i og rundt Trysilfjellet, sier Norderhaug.

Sesongavslutning med Bike out
Selv om sykkelheisen går til og med 13. oktober, er uke 40 dedikert til Bike Out arrangementer i Trysil. 

– Årets Bike Out program er spekket med spennende arrangementer, og er absolutt en god grunn til å legge høstferien i Trysil. Vi kjører blant annet en gjentakelse på Gullia by night, hvor vi tar med oss syklister gjennom Gullia klokka ni på kvelden, alle med hodelykter. Og så ender vi opp i Sherwood Forest, der en magisk stemning venter med live musikk og bålkos. Familiedag i GT Bike Park er alltid populært, med pumptrackkonkurranse og terrengsykkelritt for de aller minste, forteller Norderhaug.

– Vi er også superstolte over å få være vertskap for finalen i 80/20 enduroserien. Det er første gang den arrangeres i Trysil og vi gleder oss til å vise frem stiene våre til deltakerne her. Det blir selvfølgelig også noen etapper med heis. Så skal vi feire en fantastisk sykkelsesong med årets råeste Bike out-fest på lørdagskvelden.

* Trysil er profileringspartner av Langrenn.com


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse