---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Illustrasjonsbilde: Jörgen Brink leder an, tett fulgt av Audun Laugaland, Anders Myrland, Thomas Henriksen og Thomas Alsgaard, på Team United Bakeries samling i Nannestad i september 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Jörgen Brink leder an, tett fulgt av Audun Laugaland, Anders Myrland, Thomas Henriksen og Thomas Alsgaard, på Team United Bakeries samling i Nannestad i september 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ta hensyn til hverandre

Kommentar

Av alle utfordringer Norge står ovenfor er syklister og rulleskiløpere på veien en av de minst viktige. Vi kommer langt med å ta hensyn til hverandre!
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kommentar
Våren er her, og trafikkbildet preges allerede av ivrige syklister som gjennom hele vinteren har lengtet etter å få sykkelen ut på veien igjen.

De fleste skiløperne har enda til gode å komme seg ut på asfalten, men i løpet av de neste ukene vil det også bli mange rulleskiløpere å se på norske veier.

Vi har allerede sett forsmaken av det i både lokale og nasjonale medier, og diskusjonen mellom harde og myke trafikanter vil nok øke i intensitet i løpet av mai måned. Alle mener de har retten på sin side, og problemene melder seg stort sett på hver eneste økt.

Når man står midt oppe i en slik diskusjon er det lett å glemme at Norge står ovenfor langt større problemer enn irriterte bilister og provoserende mosjonister.

Overvekt og uhelse er et stadig økende problem, et problem som øker i takt med amerikaniseringen av det norske samfunnet.

Ser man på saken i et større perspektiv vil nok selv den ivrigste motstanderen av myke trafikanter innrømme at det tross alt er en positiv ting at en så stor del av befolkningen velger å holde seg i form ved hjelp av sykkel og rulleski.

Det finnes ikke den minste tvil om at Norge, som et av verdens rikeste land, burde ta seg råd til å utvikle et bedre nettverk av gang- og sykkelstier, sykkelfelt og bredere veiskuldere.

Utgiftene ville ha vært store, men på lang sikt ville landet ha tjent stort på det. Slike innsparinger er dessverre ikke målbare, men at de eksisterer er udiskutabelt.

Langrennsløpere er forbilder for det norske folk. Suksessen til de norske utøverne og målrettet arbeid over lengre tid skal ha en stor del av æren til at det nå er en ny mosjonsbølge.

Det fører til mer penger i langrennssporten, men på lang sikt vil man se de samme gevinstene som eventuelle investeringer i veinettet kan gi.

Også dette er udiskutabelt, og derfor er det viktig at langrennsløpere rundt om i landet er sitt ansvar bevisst og sørger for å gjenskape et godt forhold til bilistene.

Norske skiløpere, med Skiforbundet i spissen, bør ha som uttalt mål å unngå konflikter mellom bilister og rulleskiløpere. Dette oppnås ved å ta hensyn til hverandre, både som bilist og rulleskiløper, og det hele er forholdsvis enkelt.

Man kan la regler være regler, og innse at man kommer langt med en god porsjon sunn fornuft. Det handler i det store å det hele om å ta hensyn til at det finnes andre langs veien, og ha som innstilling at det er vår og ikke min vei.

Det vil alltid finnes "idioter" på norske veier, både i og utenfor bilen. På samme måte vil det alltid finnes "idioter" på alle idrettsarrangement. Det viktigste er bare at man ikke blir en selv!

---

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus