Resultater: Stoltzekleiven opp| Opp Tryvann| Bråtesten| Berlin Marathon| Nordmarka Skogsmaraton| Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Episode 1|
Line Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nina Kjeøy / Nord universitet.

Line Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nina Kjeøy / Nord universitet.

TA NETTBASERT TRENERUTDANNING

– Studiet er lagt opp slik at det lar seg kombinere med fulltidsjobb

Tips en venn  Skriv ut

TA NETTBASERT TRENERUTDANNING VED NORD UNIVERSITETET

Nord universitet tilbyr studiet «Fleksibel videreutdanning i trening». Studiet er nettbasert uten obligatorisk oppmøte, og treffer derfor en svært bred målgruppe. Studiet består av tre emner; Basis styrketrening, Grunnleggende treningsplanlegging og Trening av utholdenhet og hurtighet. Du velger selv hvor mange emner du søker. Søknadsfrist er 10. august 2021.

FLEKSIBELT OPPTAK OG FLEKSIBEL GJENNOMFØRING

De tre emnene er på 10 studiepoeng hver, og er i sin helhet lagt opp som nettstudium. Det betyr at all undervisning - både teori og praksis - foregår over nett.

– Studiet passer for alle som ønsker mer kunnskap om generell ressurstrening, slik som styrketrening, trening av utholdenhet og hurtighet, og treningsplanlegging. Målgruppen er spesielt rettet mot treningssenterbransjen, nyutdannede, unge uten mye jobberfaring som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, samt ledige og permitterte sier Line Dverseth Danielsen. Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

Studiet er lagt opp slik at det lar seg kombinere med fulltidsjobb. Studentene må levere ei mappe til hvert emne. Mappen i hvert emne er delt i 2 til 4 deler med totalomfang mellom 6000 og 8000 ord. Mappen leveres individuelt, og du har mulighet for 15 minutter veiledning pr. mappedel i hvert emne. Avhengig av om du velger å levere etter seks, åtte eller tolv uker, er fristen 8. oktober, 12. november eller 17. desember.

TRENING OG LIVSKVALITET

Kort sagt fokuserer studiet på å bygge kompetanse som kan bidra til utvikling både i forhold til idrett, trening og helse generelt. Som student får du grunnleggende kunnskap om hva muskelstyrke, utholdenhet og hurtighet er og hvordan du kan planlegge for å utvikle disse egenskapene gjennom trening. Man vil få generell kunnskap om trening og treningsmetoder, som man kan benytte seg av i treningssenterbransjen, da dette er en etterspurt kompetanse.

Du vil også få en innføring i hvilke betydning forbedret muskelstyrke, utholdenhet og hurtighet kan få både for idrettsprestasjoner og for livskvaliteten. Studiet er for deg som liker trening og fysisk aktivitet.

– Mange har behov for treningsveiledning, og spesielt etter koronaperioden. De fleste har kjent på at hjemmekontoret har ført til dårlige sittestillinger og lite bevegelse. Treningssentrene har vært stengt i perioder det siste året på grunn av restriksjonene. Når vi i tillegg vet at mange ansatte ved treningssentre og i andre bransjer har blitt permittert det siste året, så håper vi at dette studiet kan gi økt kompetanse og påfyll til å møte behovene som er sier Dverseth Danielsen. Hun tror at bevisstheten rundt hva trening har å si både for fysisk og psykisk helse er viktig, og at tilbudet vil slå an godt.

* SE OGSÅ: Studiets studieprogramside


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse