Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Line Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nina Kjeøy / Nord universitet.

Line Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nina Kjeøy / Nord universitet.

TA NETTBASERT TRENERUTDANNING

– Studiet er lagt opp slik at det lar seg kombinere med fulltidsjobb

Tips en venn  Skriv ut

TA NETTBASERT TRENERUTDANNING VED NORD UNIVERSITETET

Nord universitet tilbyr studiet «Fleksibel videreutdanning i trening». Studiet er nettbasert uten obligatorisk oppmøte, og treffer derfor en svært bred målgruppe. Studiet består av tre emner; Basis styrketrening, Grunnleggende treningsplanlegging og Trening av utholdenhet og hurtighet. Du velger selv hvor mange emner du søker. Søknadsfrist er 10. august 2021.

FLEKSIBELT OPPTAK OG FLEKSIBEL GJENNOMFØRING

De tre emnene er på 10 studiepoeng hver, og er i sin helhet lagt opp som nettstudium. Det betyr at all undervisning - både teori og praksis - foregår over nett.

– Studiet passer for alle som ønsker mer kunnskap om generell ressurstrening, slik som styrketrening, trening av utholdenhet og hurtighet, og treningsplanlegging. Målgruppen er spesielt rettet mot treningssenterbransjen, nyutdannede, unge uten mye jobberfaring som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, samt ledige og permitterte sier Line Dverseth Danielsen. Dverseth Danielsen er leder for faggruppen kroppsøving, idrett og friluftsliv ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

Studiet er lagt opp slik at det lar seg kombinere med fulltidsjobb. Studentene må levere ei mappe til hvert emne. Mappen i hvert emne er delt i 2 til 4 deler med totalomfang mellom 6000 og 8000 ord. Mappen leveres individuelt, og du har mulighet for 15 minutter veiledning pr. mappedel i hvert emne. Avhengig av om du velger å levere etter seks, åtte eller tolv uker, er fristen 8. oktober, 12. november eller 17. desember.

TRENING OG LIVSKVALITET

Kort sagt fokuserer studiet på å bygge kompetanse som kan bidra til utvikling både i forhold til idrett, trening og helse generelt. Som student får du grunnleggende kunnskap om hva muskelstyrke, utholdenhet og hurtighet er og hvordan du kan planlegge for å utvikle disse egenskapene gjennom trening. Man vil få generell kunnskap om trening og treningsmetoder, som man kan benytte seg av i treningssenterbransjen, da dette er en etterspurt kompetanse.

Du vil også få en innføring i hvilke betydning forbedret muskelstyrke, utholdenhet og hurtighet kan få både for idrettsprestasjoner og for livskvaliteten. Studiet er for deg som liker trening og fysisk aktivitet.

– Mange har behov for treningsveiledning, og spesielt etter koronaperioden. De fleste har kjent på at hjemmekontoret har ført til dårlige sittestillinger og lite bevegelse. Treningssentrene har vært stengt i perioder det siste året på grunn av restriksjonene. Når vi i tillegg vet at mange ansatte ved treningssentre og i andre bransjer har blitt permittert det siste året, så håper vi at dette studiet kan gi økt kompetanse og påfyll til å møte behovene som er sier Dverseth Danielsen. Hun tror at bevisstheten rundt hva trening har å si både for fysisk og psykisk helse er viktig, og at tilbudet vil slå an godt.

* SE OGSÅ: Studiets studieprogramside


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse
Christer Majbäck uroer seg for hvordan ett framtidig fluorforbud kommer til å påvirke sporten.

Svensk legende urolig for skisportens framtid

- Skismøring med fluor er mye raskere enn den fluorfrie

Så du skisko til Håvard Solås Taugbøl på Blink? Langrenn.com har fått detaljene om Rossignols nye toppsko, som slippes til OL 2022. Foto: Blink

Dette er Rossignols nye OL-skisko

Detaljene om toppskoene Rossi slipper til OL 2022

Henrik Lindhagen i FF Rollerskis AS  (til venstre) og Espen Berglund i Rottefella bytter låsgrep på 430 rulleski før helgas runde i FIS rulleskiverdenscup i Latvia. Foto: Privat

Må bytte 430 rulleskibindinger før helgas verdenscuprenn

– Vi er helt avhengige av at rulleskiene vi leverer er trygge å bruke

Rottefella og Madshus mener at Salomons flyttbare binding Prolink Shift-In kopierer deres patenterte MOVE-system. Foto: Produsentene

Hvem vinner patentstriden om flyttbare bindinger?

I dag møtes de stridende partene i patenttvisten mellom Rottefella og Amer Sport

Slik fungerer den nye låsegrepet til Rottefellas rulleskibinding. Illustrasjon: Rottefella

Viktig informasjon til de som har kjøpt Rottefella rulleskibindinger

Om kort tid kan du gå til forhandler og bytte til nytt grep

Foto: Toppidrettsveka

Pressemelding angående bindinger på Toppidrettsveka 2021

Siste status på bindinger som skal brukes under Toppidrettsveka.

Foto: IDT

IDT lanserer helt ny juniorski

– Derfor lanserer vi nå en ski spesielt tilpasset deres behov

Rottefella og Madshus mener Salomons nye binding ProLink Shift-In bryter med deres patent. Illustrasjon: Madshus og Salomon

Rottefella og Madshus saksøker Salmon og Atomic for brudd på patent

Rottefella og Madshus mener at Salomon ProLink Shift-In bryter med deres patent

Deler av forsiden til boka Skibygda Trysil - Slit og glede, utgitt av Trysil kommune og skrevet av Thor Gotaas.

THOR GOTAAS PODCAST NR. 8: SKIBYGDA TRYSIL – SLIT OG GLEDE – 2017

24 BØKER - 24 TIMER – GOTAAS-MARATON HOS WOLFGANG WEE