Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Vetle Sjåstad Christiansen går ut av landslaget og inn på det private Team Norgesbakeriet. Foto: Tore Nyborg.

Vetle Sjåstad Christiansen går ut av landslaget og inn på det private Team Norgesbakeriet. Foto: Tore Nyborg.

Takker nei til landslaget - Velger privatlag

- Nå skal vi utfordre Bø, Bjørndalen og Svendsen, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- For Team Norgesbakeriet er det et mål om å få med minst en mann til VM her i Kollen. Skulle vi få med flere er det en skikkelig bonus. Og alle seks på laget kan slåss om en VM-plass i sine beste stunder, sier en optimistisk trener Knut Tore Berland.

I Holmenkollen presenterte det private skiskytterlaget sitt team foran sesongen hvor VM på hjemmebane er den store gulroten.

Laget er betydelig forsterket med to landslagsløpere inn, med Vetle Sjåstad Christiansen og Kristoffer Langøien Skjelvik.

Størst var overraskelsen over at Vetle Sjåstad Christiansen har takket nei til elitelandslaget og ja til privatlaget.

- Det er ikke pengene som avgjorde valget mitt, smiler Vetle, mens han viser frem «soverommet» han bruker under denne ukas samling med laget i Holmenkollen.

Gutta sover på feltseng i smørebodene, rett bak standplassen på VM arenaen. Toppidrettssatsingen er langt fra glamorøs.

- Jeg trengte å komme i angrepsposisjon. På landslaget var de andre gutta i en annen fase i karrieren. Etter mange måneder med sjukdom trengte jeg et miljø som er i utfordrerposisjon.

- Nå skal vi vi utfordre Bø, Bjørndalen og Svendsen, sier Sjåstad Christiansen.

Han får følge av Kristoffer Langøien Skjelvik som ny løper inn på Team Norgesbakeriet. Etter et år på rekruttlandslaget er Skjelvik tilbake på teamet som han var med å starte i 2013.

- Det var skuffende å få beskjed fra forbundet at jeg ikke fikk en ny sjanse på rekruttlaget. Samtidig er jeg glad for å være tilbake i teamet. Vi er en sammensveisa og sulten gjeng, som ikke står noe tilbake for rekruttlandslaget. Her har jeg muligheten til å gjøre en optimal treningsjobb, sier Skjelvik.

Martin Eng går inn i sitt andre år som løper på laget. Med 11. plass i World Cup og en rekke toppløp i IBU Cup, har Nittedalsløperen bevist sitt store talent.

Nå i sommer har Eng satt store treningsmengder i «banken», og tror det er mulig å nå toppen.

- Etter mitt gjennombrudd med 11. plass i WC i Hochfilzen har det vært noen frustrerende år med skader og virus, samtidig har jeg vært med og kjempet om pallplasseringer i IBU-Cupen. Jeg er utrolig motivert og sugen på å slå hardt tilbake og vise mitt toppnivå.

- Med en oppkjøring uten skader og virus håper jeg at det skal bidra til at jeg kan kjempe om WC-plass og VM-billett i Holmenkollen. Jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg kan være en del av Team Norgesbakeriet. Uten dette laget ville det vært vanskelig å nå målene mine, sier Martin Eng.

«Juniorene» er blitt seniorer
Før fjorårssesongen ble Håkon Svaland og juniorverdensmester Tore Leren tatt opp på Team Norgesbakeriet som første års seniorer.

Nå har «juniorene» fått et år på seg i seniorklassen og de viser stor fremgang.

NM i rulleskiskyting viste at Håkon Svaland har tatt seniornivået. 5. plassen på sprinten har gitt inspirasjon.

- Etter en tøff førsteårssesong som senior, har ting begynt å svinge skikkelig igjen. Jeg var litt ivrig og bet nok over litt for mye i fjor, men denne sesongen har jeg langt mere kontroll på det jeg gjør. Jeg har utviklet meg mye siste 6 måneder.

- Fysikken har vært bra hele veien, nå har jeg bedre toppfart, bedre skiteknikk og er sterkere på standplass. Som 21-åring føler jeg at jeg er der jeg skal være i dag.

- Målet til vinteren er å gå seg inn på IBU-cuplaget og ha generelt god utvikling. Fortsatt er OL 2018 det langsiktige målet.

- Vi har hatt en meget bra treningssesong så langt i Team Norgesbakeriet. Ikke minst er det inspirerende å trene med laget nå, etter de forsterkningene vi har gjort med å få inn Vetle Sjåstad Christiansen og Kristoffer Skjelvik.

- Trener Knut Tore Berland er også en viktig resurs med all sin erfaring, sier den blide sørlendingen Håkon Svaland.

Også juniorverdensmesteren er blitt senior. Med 2-3 kilo ekstra muskler på kroppen Tore Leren gjort et solid grunnlag foran vinteren.

- Jeg har spisset treningen mer på det jeg skal bli god på, sier smiler i høstsola under treningsleiren i Holmenkollen.

Banker på VM-døra
Etter rulleskissesongen å dømme er det Vetle Ravnsborg Gurigard som er løperen på laget som er nærmest VM-plass.

Med 3. plass i Blinkfestivalen, bare slått av Tarjei Bø og Martin Fourcade, og med 6. og 7. plass på NM i rulleskiskyting, har Gurigard vist at han er nært verdenstoppen.

- Sommeren har vært bra, og det er god stemning i laget, men det er vinteren som er målet, sier en offensiv Vetle Ravnsborg Gurigard.

På sponsorjakt
Etter to år som navnesponsor trekker nå Norgesbakeriene seg ut.

- Det har vært en fantastisk reise. Det har vært gode resultater og god eksponering. Da vi gikk inn i dette sponsoratet var planen at vi skulle være med lengre, men strukturendringer gjør at vi må trekke oss ut nå, forteller administrerende direktør Odd-Eirik Henjesand i Norgesbakeriene.

- Se ikke bort ifra at vi kommer tilbake som sponsorer, sa Henjesand i avskjedstalen i Holmenkollen.

- Uten Norgesbakeriene hadde teamet aldri vært her i dag. De har vært med på å bygge opp teamet. Nå er vi på skuddhold til VM på hjemmebane i Holmenkollen, mener manager for teamet, Tore Nyborg.

Han ser ikke mørkt på fremtiden, selv om Navnesponsoren trekker seg.

- Vi er i dialog med flere aktuelle sponsorer, og målet er å lande en avtale før sesongstarten i november. Vi har fått inn Halgrim Thon i Hathon Holding og eiendomsselskapet Snøfjell som hovedsponsorer sammen med OneWay, Møllerens og Kornspitz.

- De gir oss en grunnmur og sikrer satsingen. Nå er det bare navnesponsoren som skal på plass.

Tidligere landslagstrener tar styringen
Sponsorpengene har gitt laget økonomi til å ha heltidsansatt trener.

Knut Tore Berland har erfaring som trener for det norske damelandslaget, trenerjobb i Russland og Canada, og en årrekke på som trener på Norges Toppidrettsgymnas.

Han har tatt styringen over treningshverdagen til Team Norgesbakeriet.

- Dette er en skikkelig utfordring. Gutta på laget har et stort potensiale, og målet er å få en løper i VM-troppen. Får vi flere, er det en bonus, sier den erfarne treneren.

Team Norgesbakeriet består av Vetle Ravnsborg Gurigard, Kristoffer Langøien Skjelvik, Håkon Svaland, Martin Eng, Tore Leren og Vetle Sjåstad Christiansen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Fra skiforbundets høstmøte i Oslo i helgen. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Kretsleder bekymret for omdømme

Ber langrennskomiteen vurdere å fremme mistillitsforslag mot skistyret

Alle tilreisende under OL i Beijing blir møtt av politi i verneutstyr når de ankommer Kina. Illustrasjonsfoto: Wikimedia

Slik blir koronareglene under OL i Beijing

Dette er tiltakene som venter utøvere, ledere, funksjonærer og media i OL

Annonse