Marte Olsbu ble nummer 16 på VM-sprinten i Oslo 2016. Langrennstiden var tredje best. Foto. NordicFocus.

Marte Olsbu ble nummer 16 på VM-sprinten i Oslo 2016. Langrennstiden var tredje best. Foto. NordicFocus.

Takker Steinar Mundal: - Han har en stor del av æren

VM-aktuelle Marte Olsbu lovpriser tidligere skilandslagstrener Steinar Mundal. - Han er gull verdt, sier 25-åringen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Froland-jenta er i ferd med å gjøre sin beste verdenscupsesong noen gang – med sjuendeplassen på jaktstarten i Östersund som høydepunktet.

På lørdagens VM-sprint hadde hun i tillegg tredje beste langrennstid.

Steinar Mundal ble hentet inn for å løfte den fysiske formen til Norges beste kvinnelige skiskyttere foran VM-sesongen, og Olsbu lovpriser samarbeidet med den tidligere langrennstreneren.

Trygghet
– Vi har ikke gjort så mye annerledes, men det er kanskje tryggheten hans jeg har fått mest utbytte av. Han har gjort dette før, og har hatt suksess med det tidligere. Det gjør at man får roen og vet at dette holder, sier Olsbu – og tilføyer:

– Han er en kjempefin type og gull verdt. Steinar er en suveren trener, og jeg er veldig glad for at han er på vårt lag.

25-åringen er ikke i tvil om at Mundal har hjulpet henne på veien mot å bli en av skiskyttersirkusets beste langrennsløpere.

– Han har en stor del av æren. Vi har hatt kontinuitet i arbeidet, og han har tatt turer til Lillehammer mellom samlinger. Tidligere delte vi teknikktrener med herrelaget, og da fikk vi ikke sånn oppfølging mellom samlingene. At vi nå har hatt kontinuitet i arbeidet, gjør at jeg har blitt en bedre skiløper, sier hun.

Må treffe
Onsdag er det klart for normaldistanse i Holmenkollen. Der handler mye om å treffe på standplass. Enhver bom koster dyrt.

– Jeg føler jeg kan skyte bra, men jeg må finne roen og gå tilbake til basisteknikken, sier Olsbu, som måtte tåle to bomskudd på sprinten og fire på fellesstarten.

Froland-jenta vil angripe onsdagens renn som om det var en sprint.

– Guttene prater mye om å være litt nøyere med skuddene og bruke litt mer tid, men det fungerer ikke for meg. Jeg må bare kline til og være offensiv. Jeg kan ikke tape tid på standplass, det har jeg ikke råd til, sier hun.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus