---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
NRK før og etter deres opptreden ved inngangen til Falun-VM 2015. Foto: Bearbeidet original.

NRK før og etter deres opptreden ved inngangen til Falun-VM 2015. Foto: Bearbeidet original.

Tankeløst påfunn fra NRK - Hva blir det neste de finner på?

Kommentar

Tirsdag iscenesatte NRK et basketak mellom en av sine ansatte og en svensk toppløper. Dette skjedde i tilknytning til Ski-VM i Falun. Hvilke snodige handlinger kan vi vente fra NRK videre ut i mesterskapet?

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I NRK er man tilsynelatende ikke redde for sin troverdighet som nyhetsformidler. Tirsdag gjennomførte de nemlig et merkelig påfunn.

Noen hadde fått en idé om at det på liksom skulle være håndgemeng mellom en NRK-reporter og en av Sveriges mer kjente løpere, henholdsvis Nicolay Ramm og Robin Bryntesson.

Som ledd i dette holdt NRK den øvrige pressen for narr, gjennom bortfall av åpen, ærlig og tydelig dialog om at det hele var skuespill.

Nyhetsjournalistikken handler om å rapportere hendelser. Naturlig nok kastet mediaaktører seg da rundt og formidlet denne noe spesielle slåsskampen til sitt publikum.

Men i stedet for å ha fokus på skisport, viste det seg altså at det NRK bedrev i Falun i dag var teatersport.

Media gjorde jobben sin
Etterpå skryter NRK på sine nettsider av å ha lurt media.

- Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at alle de største mediehusene i Norge og Sverige skulle gå rett på, sier Nicolay Ramm til NRK.no.

Nyhetsjournalistikken handler om å rapportere hendelser, i så måte har de aktørene NRK mener har "gått rett på", faktisk gjort jobben sin.

Prøvde seg på humor
- Vi har et ønske om å bringe humor inn i ski-VM. Ramm og Bryntesson var et forsøk på dette, så er det opp til publikum å se om de synes det er morsomt eller ikke. Resultatet får dere se i løpet av kvelden, uttaler Janne Fredriksen til NRK.no. Hun er redaksjonssjef i NRK Sporten.

Det hele setter utvilsomt NRK i et merkelig lys, nå på terskelen til den store skifesten i Falun.

Er det noen som for eksempel tror det vil være vanskelig for Langrenn.com å dikte opp et såkalt "stunt" knyttet til vår nasjonalidrett, og som da en hel medieverden, inklusive NRK, vil gå på?

Vil dette fortsette
Og hva blir det neste vi kan vente oss fra NRK?

Kanskje de i disse betente tider "for moro skyld" under VM også iscenesetter noe som beveger seg i retning av andre grufulle handlinger vi har sett den siste tiden - slåsskamp har de jo allerede arrangert - for deretter la media i inn- og utland rapportere om dette til sine seere og lesere?

- Så er det opp til publikum å se om de synes det er morsomt eller ikke, vil det da kanskje på nytt låte fra NRK i etterkant.

Vi har 1. april til fjollerier, resten av året må nyhetsformidlende media holde seg i skinnet, dette bør også gjelde NRK!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus