-->
Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.

Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.

Tar sats mot gamle høyder

Etter noen sesonger nede for tellling, tar nå Gjøvik/Toten-Langrenn sats mot gamle høyder. Med seg på laget har de sterke, lokale krefter.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Fra andre halvdel av 1990-tallet og frem til slutten av 2000-tallet var Gjøvik/Toten-Langrenn et synlig lag på både junior- og seniorsiden, med mange gode resultater å vise til.

De siste sesongene har imidliertid teamet vært nede i en bølgedal. Nå gjøres det grep for å få tilbake det gode klubbsamarbeidet på Toten, og med seg på laget har de sterke, lokale krefter.

Fakta om GTL
Gjøvik/Toten-Langrenn, populært kalt GTL, er et samarbeid mellom ni skiklubber i Gjøvik/Toten-regionen. Målet med samarbeidet er å skape et tilbud og miljø for junior- og seniorløpere fra disse klubbene, uavhengig av løpernes egne mål.

GTL ble etablert på midten av 90-tallet og har i mer enn 15 år vært en viktig faktor for utvikling av skiløpere i regionen. Flere hundre ungdommer har gjennom årene fått et tilrettelagt tilbud i GTL, enten ambisjonen har vært en toppidrettskarriere eller å utvikle seg som skiløper.

Løpere
De fleste skiløpere fra regionen som har hevdet seg som toppidrettsutøvere har vært innom GTL. Den mest kjente er nok Ingvild Flugstad Østberg, men også løpere som Espen Østlien, Ingvild Aas, Petter Soleng Skinstad og Marthe Katrine Myhre er løpere som har hevdet seg høyt på resultatlistene de siste ti årene.

Per i dag består Gjøvik/Toten-Langrenn av 16 utøvere i junioralderen. I tillegg har det blitt gitt et tilbud til lokale 15- og 16-åringer. Dette tilbudet gir dem muligheten til å hospitere på fellestreninger, slik at overgangen til juniorklassen skal bli mest mulig smertefri.

I denne hospiteringsgruppen finner du 30 lovende langrennsløpere, hvor flere er blant de beste i landet i sine respektive klasser.

Fortsetter nedenfor bildet
Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.
Slik blir de å se i skisporet - Gjøvik/Toten-Langrenns løpere. Foto: GTL.

Vår kompetanse og ressurser
I vår region har vi særlige forutsetninger for å ta en nasjonal posisjon innen langrenn, hvor en i utgangspunktet har gode klimatiske forhold og tradisjoner. Enda viktigere er likevel en unik samling av kompetanse, med trenere, ledere og støtteapparat på høyt nasjonalt nivå.

GTL har også rekruttert en rekke personer til NSFs landslagsapparat, og flere av disse velger nå å bidra igjen. Blant ressurspersonene finner man langrennssjef Åge Skinstad, landslagssmører Ronnie Frydenlund Hansen, arrangementskonsulent i Norges Skiforbund Øistein Lunde, tidligere landslagstrener Jon Arne Schjetne og landslagslege Dag Lunder.

Gjøvik/Toten-Langrenn har denne sesongen et budsjett på 270.000 kroner, finansiert av lokale støttespillere, klubbavgifter og egenandeler. I første omgang er det lagt opp til en satsing over tre år.

Ny sesong
Tirsdag denne uken inviterte styret i Gjøvik/Toten-Langrenn løpere, rekrutter, ledere, støtteapparat og media til informasjon om planene for de neste årene.

Gjøvik/Toten-Langrenn står som alle andre langrennslag foran en ny og interessant sesong. Noen har allerede startet sesongen, blant annet med BUL-sprinten på Gålå.

Resultatene så langt indikerer at dette ser ut til å bli en spennende sesong med mange gode resultater fra regionale løpere. GTL vil likevel påpeke at dette ikke bare skal være et tilbud for toppene, men også for bredden.

Gjøvik/Toten-Langrenn har fortsatt to hovedmål. Det ene er å få frem lokale toppløpere, og det andre er å skape skiglede og forlenge karrieren til den enkelte utøver.

Hjemmeside Gjøvik/Toten-Langrenn


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus