www.langrenn.com

Noen resultater: Orkland Energimila| Rulleskirennet Bergsdalen Opp| RES ALLE ANDRE KONK
Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.

Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.

Tar sats mot gamle høyder

Etter noen sesonger nede for tellling, tar nå Gjøvik/Toten-Langrenn sats mot gamle høyder. Med seg på laget har de sterke, lokale krefter.
Tips en venn  Skriv ut
21.12.2012 - Presseinformasjon Gjøvik/Toten-Langrenn

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Fra andre halvdel av 1990-tallet og frem til slutten av 2000-tallet var Gjøvik/Toten-Langrenn et synlig lag på både junior- og seniorsiden, med mange gode resultater å vise til.

De siste sesongene har imidliertid teamet vært nede i en bølgedal. Nå gjøres det grep for å få tilbake det gode klubbsamarbeidet på Toten, og med seg på laget har de sterke, lokale krefter.

Fakta om GTL
Gjøvik/Toten-Langrenn, populært kalt GTL, er et samarbeid mellom ni skiklubber i Gjøvik/Toten-regionen. Målet med samarbeidet er å skape et tilbud og miljø for junior- og seniorløpere fra disse klubbene, uavhengig av løpernes egne mål.

GTL ble etablert på midten av 90-tallet og har i mer enn 15 år vært en viktig faktor for utvikling av skiløpere i regionen. Flere hundre ungdommer har gjennom årene fått et tilrettelagt tilbud i GTL, enten ambisjonen har vært en toppidrettskarriere eller å utvikle seg som skiløper.

Løpere
De fleste skiløpere fra regionen som har hevdet seg som toppidrettsutøvere har vært innom GTL. Den mest kjente er nok Ingvild Flugstad Østberg, men også løpere som Espen Østlien, Ingvild Aas, Petter Soleng Skinstad og Marthe Katrine Myhre er løpere som har hevdet seg høyt på resultatlistene de siste ti årene.

Per i dag består Gjøvik/Toten-Langrenn av 16 utøvere i junioralderen. I tillegg har det blitt gitt et tilbud til lokale 15- og 16-åringer. Dette tilbudet gir dem muligheten til å hospitere på fellestreninger, slik at overgangen til juniorklassen skal bli mest mulig smertefri.

I denne hospiteringsgruppen finner du 30 lovende langrennsløpere, hvor flere er blant de beste i landet i sine respektive klasser.

Fortsetter nedenfor bildet
Løpere i Gjøvik/Toten-Langrenn. Foto: GTL.
Slik blir de å se i skisporet - Gjøvik/Toten-Langrenns løpere. Foto: GTL.

Vår kompetanse og ressurser
I vår region har vi særlige forutsetninger for å ta en nasjonal posisjon innen langrenn, hvor en i utgangspunktet har gode klimatiske forhold og tradisjoner. Enda viktigere er likevel en unik samling av kompetanse, med trenere, ledere og støtteapparat på høyt nasjonalt nivå.

GTL har også rekruttert en rekke personer til NSFs landslagsapparat, og flere av disse velger nå å bidra igjen. Blant ressurspersonene finner man langrennssjef Åge Skinstad, landslagssmører Ronnie Frydenlund Hansen, arrangementskonsulent i Norges Skiforbund Øistein Lunde, tidligere landslagstrener Jon Arne Schjetne og landslagslege Dag Lunder.

Gjøvik/Toten-Langrenn har denne sesongen et budsjett på 270.000 kroner, finansiert av lokale støttespillere, klubbavgifter og egenandeler. I første omgang er det lagt opp til en satsing over tre år.

Ny sesong
Tirsdag denne uken inviterte styret i Gjøvik/Toten-Langrenn løpere, rekrutter, ledere, støtteapparat og media til informasjon om planene for de neste årene.

Gjøvik/Toten-Langrenn står som alle andre langrennslag foran en ny og interessant sesong. Noen har allerede startet sesongen, blant annet med BUL-sprinten på Gålå.

Resultatene så langt indikerer at dette ser ut til å bli en spennende sesong med mange gode resultater fra regionale løpere. GTL vil likevel påpeke at dette ikke bare skal være et tilbud for toppene, men også for bredden.

Gjøvik/Toten-Langrenn har fortsatt to hovedmål. Det ene er å få frem lokale toppløpere, og det andre er å skape skiglede og forlenge karrieren til den enkelte utøver.

Hjemmeside Gjøvik/Toten-Langrenn


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Svenske Anders Högberg fra Skogn IL og Team Skigo har tidligere vunnet Tour de Ski China. Også i år er han blant de påmeldte. Her er han underveis i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

China Tour de Ski under opprulling

Gutta i Byåsen vant nyttårsaften Strindheimstafetten 2012, her ved deres gullag under NM på Voss forrige sesong. Fra venstre: Petter Eliassen (2. etp.), Didrik Tønseth (1. etp.) og Ole-Marius Bach (3. etp.). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Byåsen-seier i Strindheimstafetten

Petter Northug og Bendit. Bildet er fra La Sgambeda i desember 2012 og er tatt av Felgenhauer/NordicFocus.

Følg Petter backstage og vinn premier

01

Svenskene trodde det skulle saltes

Forberedelser til Tour de Ski sin åpningsetappe. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Slik er sprintløypa

Illustrasjonsbilde: Foto: NordicFocus.

Norges prolog-mareritt

Flere av de norske løperne kjører fra før av BMW. Her er Therese Johaug sin BMW fotografert på SkiExpo 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug på vei mot ny BMW

Vidar Løfshus. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Ikke noe løperne tenker på

Idylliske og majestetiske Skeikampen er med og danner rammen for Skeikampenrennet. Arrangørfoto.

Helt nytt turrenn ved Skeikampen

Heidi Weng fikk en tung start på Tour de Ski 2012/2013 med 39.-plass i prologen i Oberhof. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Motgang for Weng

Tour de Ski

Tord Asle Gjerdalen ute i prologen til Tour de Ski 2012-2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Opptur for Gjerdalen

Tour de Ski

Kristin Størmer Steira på landslagets samling ved Sognefjellshytta i juni 2012. Foto: Erik Borg.

Se opp for Steira

Tour de Ski

Byåsens 1. lag gikk inn til NM-gull i stafett på Voss 2012. Fra venstre: Petter Eliassen (2. etp.), Didrik Tønseth (1.) og Ole-Marius Bach (3.). Nå skal klubben kjempe om seier i Strindheimstafetten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Strindheimstafetten samler NM-topper

Niklas Dyrhaug har akkuart gjort seg ferdig med 5-mila i Holmenkollen 2012, hvor det ble en 9. plass. Foto: Laiho/NordicFocus.

Dyrhaug bryter Tour de Ski

Tour de Ski

Petter Northug ble nummer tre på andre etappe av Tour de Ski 2012/2013, jaktstarten i Oberhof. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Northug: – Ikke i rå form

Tour de Ski

Therese Johaug gikk inn 2.-plass på jaktstarten i Oberhof under andre dag av Tour de Ski 2012/2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Johaug: – Jeg er fortsatt offensiv

Tour de Ski

Maiken Caspersen Falla vant Romjulsrennet Sjusjøen 2012. Foto: Arrangør

Falla best i Romjulsrennet Sjusjøen

Øystein Pettersen seiret i Romjulsrennet Sjusjøen 2012. Her sammen med rennleder Lisbeth Syljuberget. Foto: Arrangør

Pølsa vant Romjulsrennet Sjusjøen

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Seier til Konnerud i Ringkollstafetten

Anders Aukland under sesongåpningen på Beitostølen 2010. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Aukland og Eide vant på Beitostølen

Nyttårsrennet