Head Coach Sondre Sundby, broren til Martin Johnsrud Sundby, instruerer løperne i Team Bygdø. Teamfoto.

Head Coach Sondre Sundby, broren til Martin Johnsrud Sundby, instruerer løperne i Team Bygdø. Teamfoto.

Team Bygdø går all-in: – Vinne NM-stafett, få utøvere på landslaget

– Vi er en klubb for fremtiden, fastslår Team Bygdø-manager Julius Solheim overfor Langrenn.com

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Team Bygdø er del av klubben Bygdø IL. Juniorgutta er en del av Team Kollen og seniorene er en del av Team OBOS, et trenings- og smøresamarbeid mellom Oslo-klubbene i oppkjøringa til sesongen og under Norgescup, SkanCup, NM og Junior-NM.

Dette er fjerde året klubben stiller med utøvere i Norgescup for juniorer og andre året for seniorer.

- I år kvalifiserte 3 av 4 løpere seg til Norgescup-finalen i klassen Menn 19/20 år. Vi var en av klubbene med flest deltakere. Målet er like mange til neste sesong, en til junior-VM og en medalje i det svenske mesterskapet i skiskyting om alt går bra. Blant førsteårsseniorene må vi klare å få flere topp 30-plasseringer. Vi skal bygge stein for stien og gå utviklingstrappa, sier Team Manager Julius Solheim.

* Se uttaket til Team Bygdø 2019/2020

Motivert Sundby
Sondre Sundby fortsetter som Head Coach.

- Etter årets sesong med et etterlengta gull på storebror Martin, så har han fått blod på tann. Sondre bidrar mye for Martin på mølla, styrke og teknikk. Dette nyter selvsagt Team Bygdø godt av, fastslår Solheim.

Sondre er ekstra motivert etter at teamet har økt med 4 meget solide løpere.

- For en gjeng, melder han etter helgens Kick Off. Petter Myhr med kapasitet herifra til … som nesten ikke har trent styrke eller rulleski. Myhr har satset løping om sommeren og gutten er jo juniornorgesmester på hinder også.

- Petter Stokkeland og Jan Henrik Melbø er to meget velkjente navn og har mye å gå på. I tillegg får vi Herman Glørsen som ikke har trent ennå. Oscar Madsstuen som går skiskyting i Sverige, skal nå flytte til Norge og Bygdøy hvor hans far kommer i fra. Nei, dette skal bli skikkelig gøy.

- I fjor kom Ådne til klubben med samme grunn for å bytte, han manglet et miljø. Ådne fikk et fantastisk løft med 6 poengplasser i NC, noe han ikke har vært i nærheten av tidligere.

- Fra før av har vi Marcus som var skadet i vinter med tretthetsbrudd både i rygg og fotblad, samt han fikk lungebetennelse og bihulebetennelse. Marcus fikk alt på en gang får jeg håpe. Han fikk kun gått et ordentlig renn i år på NC Konnerud hvor han ble nummer 8 og nest beste 19-åring, så vi veit hva som bor i ham.

- I tillegg har vi Sander som er i toppen på skate. Gutta ble i 2018 nummer 4 og 6 i Norgescup-finalen. Nå skal de satse all-in. Gi oss noen år så skal denne gjengen virkelig blomstre, sier Sondre.

- Det er helt rått at alle 5 gutta flytter til Oslo for å bli med i Team Bygdø. 3 av gutta var NTG-løpere i år, men for neste år ville de ha stått på bar bakke på Lillehammer. Det hjelper ikke å ha verdens beste skiløpere og skiforhold om det ikke et profesjonelt opplegg med trener, smørere eller tilretteleggere. Lillehammer er ikke det det en gang var for de som ikke er på lag. Team Bygdø tenker annerledes og tilbyr mye mer.

Bidrar i lokalmiljøet
Gjennom sponsoren Norgesexpo Event får gutta mulighet til deltidsjobb når det passer. Gjennom Bygdø IL har de trenerjobb på dagtid med all-idrett, barmark og på vinterstid skileik for barnehagene og barneskolen.

Team Bygdø har på 2 år bygget opp skileik hvor nesten 20 % av Bygdøy skole sine elever er deltakere. Over 50 barn i 1.-5. klasse deltok på skikurs i vinter.

Neste sesong starter de med skileik for barnehagene og skikurs for voksne. I tillegg har Team Bygdø samlet inn penger og verdier for 1 million kroner til etablering av snøkanon-anlegg på Musejordet ved Norsk Folkemuseum, melder Solheim.

- Dette er blitt en liten hjemme arena med flate enkle løyper som benyttes til restitusjonsturer. En spesielt stor takk til Oslo Vinterpark som bidro med snøkanon. Dette er viktig for rekruttering til vintersporten på Bygdøy som har lite snø.

- Så på kort tid har vår junior elitesatsing Team Bygdø dratt i gang en stor rekruttering for barneskiidretten på Bygdøy. Tenk for 3 år siden var det ingen barneskitrening på Bygdøy. Dette har gitt oss en enormt stor status her ute på Bygdøy, sier en stolt Julius Solheim

- I 2020 åpner innendørs skianlegget Snø på Lørenskog, så det sier seg selv med alle rulleskianlegg og nå med langrenn året rundt gjør Oslo-området mer og mer attraktivt. De fleste landslagsløpere bor jo alt i Oslo.

Reodor Felgen
- Ny hjelpetrener, skitester og smører har vi også fått med. Vi er svært heldige som har fått med oss en svenske til. Petter Myhlback er tidligere svensk landslagsløper og VM-deltaker i sprint så sent som i 2007.

- Han er en liten Reodor Felgen innen langrenn. Smøring, testing av ski, kosthold og verst av alt han er sykt sprek og følger gutta på mange av øktene, sier Solheim.

- Vi er ekstremt takknemlige for våre sponsorer som er helt uunværlige; Jobzone, Godtlevert.no, Fishermans Friend og Malling & Co som vi har langsiktige avtaler med. Leverandørene som Mizuno, Lillsport, Suprabeam, Etto, Rottefella og Swenor støtter oss alle meget bra.

- Det som er veldig kult er at flere av leverandørene benytter oss i deres markedsundersøkelser.

- Nå har vi akkurat gjennomført en case for Swenor rulleski. De har jobbet med en karbonski som virker helt rå. Finnes ikke en liknende på markedet i dag. Dog etter mye testing fra i fjor høst og til nå i ulik terreng og forhold så er vårt klare svar: Swenor bør ikke lansere en ny karbonski. Swenor og rulleskimarkedet får ikke bedre skateski enn Swenor Skate Long som de alt har. Dette er en ”top notch” rulleski basert på følelse, og ikke minst pris og kvalitet. Det er ikke en ski som er sterkere med tanke på slitasje som de unge løpere får når de går over fortauskanter etc.

- Swenor føler at våre unge Team Bygdø-løpere lettere kan assosieres til yngre løpere som skal kjøpe rulleski. Gutta bruker nøysomlig tid, synes det er gøy og lærerikt, samt snakker rett fra levra. Det er jo helt naturlig at en ung løper har mer tid til slike undersøkelser enn en landslagsløper, sier Solheim.

Klubb for fremtiden
- Vi er en klubb for fremtiden. Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi ikke skal vinne NM-stafett, ei heller få en eller flere utøvere på landslaget.

- Bygdø IL er ikke en klubb som skal være et eget landslag. Gutta skal ikke bli stilt i en situasjon hvor de velger bort et Team Veidekke eller rekrutteringslandslag mot klubben. Det blir helt helt feil. For meg som har startet og bygget opp teamet/klubben så ville det vært en ære å få løpere på Skiforbundets lag, sier en bestemt Julius.

Du henviser ikke til en annen skiklubb nå?

- Nei, helt uavhengig av hva f.eks Asker gjør eller det fantastiske de har fått til, sier Solheim.

- Jeg anbefalte selv vår senior løper Erik Thorsteinsen Lippestad på 24 år å gå til Asker. Han fikk i vinter en flott 13. plass i SkanCup i klassisk sprint.

- Dog vi vil heller ha en unik, liten genuin gruppe. Nå har vi 8 løpere som er født i 2000/1999. Det er helt rått, hvilken annen klubb har en slik gruppe i Norge? Her har vi løpere som er 100 prosent motiverte, ingen er på landslaget, ingen har nykker, alle gir maks. Det er også mye lettere å ha samlinger hvor vi bor på hverandres hytter, og reiser dit det er snø når det passer oss. Ikke minst er det lettere og enklere å få overnatting med færre personer, enn en klubb med 30 løpere.

Hva vil fremtiden bringe, blir Team Bygdø større?

- Det får tiden vise, flere unge løpere har tatt kontakt. Nå skal vi denne sesongen ta vare på de vi ha. Så skal vi løfte de videre i karrieren, så popper det nok opp noen nye navn i 2020, smiler Julius lurt.

Se uttaket til Team Bygdø 2019/2020


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus