Laget samlet i Trondheim tidligere i høst. Foto: Team Koteng/Eidissen

Laget samlet i Trondheim tidligere i høst. Foto: Team Koteng/Eidissen

Team Koteng Eidissen sikter høyt selv uten Niklas Dyrhaug

Jakter nye løpere

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I juni 2021 ble det offentliggjort at Team Eidissen/BN Bank og Team Koteng slår seg sammen og satser for fullt mot vinterens langløp i Visma Ski Classics. Martin Johnsrud Sundby skulle skifte fokus fra tradisjonell langrenn mot langløp, samtidig som lagkamerat Niklas Dyrhaug trengte et lag å trene med i oppgjøringen mot OL i Beijing kommende vinter. Løperne og støtteapparatet kom på plass, og sammen dannet de Team Koteng Eidissen.

Dyrhaug vil fortsatt bli en del av laget
Mandag denne uka kom nyheten om at Niklas Dyrhaug legger skiene på hylla.

- Laget mister en veldig viktig mann og nøkkelfigur i laget, svarer servicesjef Bernhard Rønning på spørsmålet om hvordan Team Koteng Eidissen kommer til å merke at de mister en viktig utøver rett før sesongstart.

Rønning påpeker likevel at dette ikke har noen betydning for ambisjonene og planene inn mot sesongen for resten av gruppa. Dyrhaug vil ikke forsvinne helt fra laget, da han vil være en del av støtteapparatet til laget den kommende vinteren. Det innebærer oppgaver som å hjelpe til med testing av ski, følge opp sponsorer og være en støtte for resten av laget.

Sammenslåingen Team Koteng og Team Eidisson/BNBank har vært en suksess!
Til tross for at Dyrhaug har valgt å legge opp mener Rønning at sammenslåingen har vært en suksess.

- Det var mye fram og tilbake i starten, men det å få med Niklas og Martin har fungert utmerket for vår del. Det å få inn nye impulser har hjulpet alle med å bli trigget og motiverte. Samtidig har det «gamle» Team Koteng-laget mer erfaring og kunnskap rundt langløpssirkuset de mener de to nye har klart å nytte seg av. 

Sundby uten ryggsmerter
- Martin har vært veldig sterk i oppkjøringen, forklarer Rønning.

De positive nyhetene er at ryggproblemene som stoppet han i store deler av fjorårssesongen har stort sett ikke vært noe problem under staking, og han har dermed kunnet trene som normalt i oppkjøringen. Med en Astrid Øyre Slind som er bekreftet å være sterkere enn noen gang, har laget store ambisjoner foran sesongen.

- Astrid måtte nullstille etter en tung vinter, men i løpet av sommer og høsttrening har hun imponert hele laget.

Rønning forklarer at Slind er med på alle økter med guttene og har løftet seg som følge av det.

Vil vinne de store klassikerne
idligere har laget uttalt at deres store hovedmål er å vinne lagkonkurransen i Visma Ski Classics. Det er stor prestisje i å være det beste laget, men samtidig uttaler laget seg nå om at deres store mål for sesongen er å vinne de tre store klassikerne; Marcialogna, Vasaloppet og Birkebeinerrennet. I tillegg ønsker laget å kunne kjempe om de gule ledertrøyene i begge kjønn.

Jobber med rekruttering
Med én utøver mindre på laget er Team Koteng Eidissen på jakt etter flere løpere. Astrid Øyre Slind er den eneste kvinnelige utøveren på laget, og i tidligere lagkonkurranser har det vist seg å være svært vanskelig å vinne uten to gode damer. Nå som Niklas Dyrhaug legger opp er det i tillegg kun tre mannlige utøvere på laget. Per dags dato jobbes det derfor med å skaffe nye forsterkninger til laget, og Rønning bekrefter at de har noen navn på listen over aktuelle navn. Laget har planer å kontakte utøvere etter sesongåpningen på Beitostølen og verdenscupen på Lillehammer, da disse løpene vil gi indikasjoner på hvem som ikke er aktuelle for OL i Beijing og som dermed kan tenke seg å skifte fokus mot langløp etter jul. 

Reiser til snøsikre Sjusjøen før sesongstart
Inn i siste del av treningssesongen frem mot sesongstart satser laget på å få flest mulig timer på snø. Det skal tilbringes mye tid på Sjusjøen, der både Martin Johnsrud Sundby og sponsorer har hytter laget kan bo på. Laget kommer også til å stille på noen konkurranser under åpningshelga på Beitostølen, men poengterer at den virkelige sesongstarten ikke starter før tredje helga i desember med lagtempo og individuell prolog i svenske Orsa Grönklitt. Chris Jespersen har planer om å gå sesongåpning i skiskyting andre helga i november, men det presiseres at skiskytingen kun et hobbyprosjekt ved siden av langløpssatsningen.

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang med sesongen, og vi skal prøve å skape god underholdning utover en forhåpentligvis normal vintersesong, avslutter Rønning.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse