Petter Northug på den avsluttende jaktstarten i Ski Tour Canada 2016 der han endte på tredjeplass. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Petter Northug på den avsluttende jaktstarten i Ski Tour Canada 2016 der han endte på tredjeplass. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Team Northug ruster til VM-kamp

- Vi ser fram til å brette opp ermene for å ta opp kampen med Martin Johnsrud Sundby, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen varsler nye grep foran den kommende VM-sesongen.

– Nå må vi evaluere denne sesongen, og så må vi bli enige om et opplegg som vi går 100 prosent inn for. Vi ser fram til å brette opp ermene for å ta opp kampen med Martin Johnsrud Sundby som har vært i egen klasse denne sesongen, sier Kveen til NTB.

– Er det mulig å ta ham igjen på ett år?

– Ja, det tror jeg absolutt er mulig. Det handler om å holde seg sykdomsfri og få trent bra, og for oss så handler det om å planlegge for å gå fort i Lahti-VM, sier Kveen.

Etter liten pause starter nordtrønderen opp treningen til en ny sesong 1. mai.

Jevnt bra
Northug mistet to måneder med trening grunnet sykdom og et virus i perioden mai til juli sist år, og på bakgrunn av det så er Kveen ok fornøyd med sesongen.

Petter Northug avsluttet sesongen med å bli nummer tre i Ski Tour Canada, og sammenlagt i verdenscupen ble det 2.-plass.

Helt krise har det slett ikke vært, selv om det ikke er blitt så mange seirer.

– Summa summarum har det vært en grei sesong. Han er nummer to i verdenscupen sammenlagt, og han viser at han har vært stabilt bra gjennom hele sesongen. Det har vært en jevnt bra sesong, men vi har manglet de store toppene.

Tungt
Northug fikk det svært tungt under lørdagens jaktstart i Canmore.

Han hang med Martin Johnsrud Sundby en stund, men skiene hans var langt fra perfekte og da måtte han til slutt slite for å komme inn til 3.-plassen som ga plass på pallen.

– Det var et føre som gjør at det kan skille enormt på utstyret, og dessverre så hellet det i Petters disfavør på glid denne gangen. Vi hadde håpet at han skulle gi Martin mer kamp på etappen i dag og i kampen om seieren i touren sammenlagt, sa Kveen.

– Det var store forskjeller på ski. Jeg hadde ikke topp ski, og da blir det vanskelig for meg å være med. Jeg måtte gi 10-15 meter til Sergej Ustjugov nedover, og da måtte jeg bare gå meg inn i mitt eget løp.

Northug forteller om en stjernehimmel på de siste kilometerne.

– Det var brutalt og vondt og bare smerte. Jeg klarte liksom ikke å synkronisere armer og bein slik som hodet ville. Kroppen jobbet ikke med. Det er den tyngste 15-kilometeren jeg har gått.

– Jeg skjønte det allerede på sisterunden at det ikke ville gå. Jeg hadde ikke skiene som må til for at jeg klarer å hvile meg. Jeg måtte bruke maks av krefter i lette partier der jeg skal ligge bak å spare meg til stigningene.

---

Ski Tour Canada - 8. etappe - Finale
Canmore, Canada - 12. mars 2016

Menn - Jaktstart 15 km, klassisk

1. Martin Johnsrud Sundby, Norge 47:24.1
2. Sergey Ustiugov, Russland +57.7
3. Petter Northug, Norge +1:52.5
4. Maurice Manificat, Frankrike +2:18.4
5. Alex Harvey, Canada +2:53.9
6. Matti Heikkinen, Finland +3:06.8

* Komplette resultater denne etappen (etp.tider i egen kolonne)
* Sammenlagt etter 8 av 8 etapper kommer


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus