Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Håkensmoensirup270x148

Team-ros fra Håkensmoen

Den gamle sportssjefen, Bjørnar Håkensmoen, roser nå de private teamene som gjør at de nest beste kan satse privat med økonomisk støtte i ryggen.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Eksemplene er mange – på at løpere bak og utenfor landslagene kommer og hamler opp med de beste. Senest kan nevnes Øystein Pettersen fra Team Manpower og Kristian Horntvedt fra Team XL1.

 

Begge har uttalt at prestasjonene ikke hadde vært mulig dersom de ikke hadde hatt støtten fra teamene i ryggen.

 

- Det er teamene som holder Norge oppe som verdens beste langrennsnasjon, mener Håkensmoen.

 

Rekrutterer også trenere

- Det som særpreger Norge som langrennsnasjon er kontinuiteten. Selv om noen forsvinner ut av systemet, så er det alltid noen som tar dette videre. Langrenns-Norge er ikke avhengig av enkeltpersoner, sier Håkensmoen.

 

Den tidligere sportssjefen var selv med og starta Team Trøndelag før han ga seg i vår. Og han mener at det ikke er bare på løpersida at Norge nyter godt av private team. Også for trenere og ledere er det en verdifull skole å gå.

 

- Team Trøndelag har nå en utrolig spennende og god trener i Arild Monsen nå. En mann med stort potensial. Fredrik Aukland, som nå er juniorlandslagstrener, var i Team Manpower før han skiftet beite – teamene gir grunnlag for rekruttering, mener han.

 

Bjørnar Håkensmoen, som nå er ansatt som direktør i datafirmaet Daldata, sier han ikke savner livet som sportssjef.

 

- Det er da greit å sitte hjemme i sofaen også. Jeg tror slike jobber har en tidsbegrensning. Det er veldig energitappende, og jeg mener at jeg ga meg på riktig tidspunkt.

 

Og nå er det jobben i Daldata og familien hjemme i Elverum som har Håkensmoens fulle fokus – men enkelte langrenn får han da også sett.

 

- Åge har kommet inn og preget

Bjørnar Håkensmoen tror også at Åge Skinstad har kommet inn i Skiforbundet som et friskt pust.

 

- Nye folk i en organisasjon som dette er alltid bra. De kommer inn med et nytt og kritisk syn. Åge har kommet inn og preget organisasjonen.

 

Derfor er Håkensmoen trygg på at dette blir en gledelig sesong for Norske langrennsløpere.

 

Vil ikke kritisere målsettingene

Det har vært mye fokus på Skiforbundets målsetting foran denne sesongen. Flere har ment at det som har kommet har vært feige målsettinger. For mens Håkensmoen gikk høyt ut i fjor å skulle ha sju gull i OL i Torino, så har Skinstad presentert mål om å bli beste langrennsnasjon.

 

Håkensmoen vil ikke henge seg på kritikken av sin etterfølger.

 

- Vi brukte utrolig høye målsettinger til å bygge laget. Når vi hadde de målene så måtte det få konsekvenser i det daglige arbeidet – det ga oss motivasjon og vi måtte jobba hardt hver dag, sier Håkensmoen.

 

For selv om det ble en total fiasko i OL, med null gull, så mener Håkensmoen likevel at det var riktig med høye mål.

 

- For oss var dette viktig og riktig. De som styrer nå har nok vurdert annerledes. Og det skal jo nevnes at det var løperne som satte opp målsettingen om hvor mange gull de skulle ta – ikke vi, sier Håkensmoen.

 

 

Før helgen ble Håkensmoen også OL-mester i Fair Play for at han ga Sara Renner en ny stav under teamsprinten i OL i Torino. Les mer om det i Østlendingen.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut