-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Representanter fra arrangørkomiteen, ordfører (t.h.) og journalist i lokalavisa (t.v.) i aksjon ved startsstreken under et forberedelsesmøte til Bøleråsen Rundt. Foto: Marit Haugdahl.

Representanter fra arrangørkomiteen, ordfører (t.h.) og journalist i lokalavisa (t.v.) i aksjon ved startsstreken under et forberedelsesmøte til Bøleråsen Rundt. Foto: Marit Haugdahl.

Terrengløpet Bøleråsen Rundt går nye veier – Arrangerer konkurransen over 5 uker

Mal å følge også for andre

– Først avlyste vi årets løp på grunn av koronasituasjonen. Men vi syntes det var for ille å ikke skulle arrangere løp i år.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Nordre Follos første virtuelle terrengløp

Terrengløpet Bøleråsen Rundt går nye veier og lar ikke et virus få stoppe idrettsgleden. Velkommen til Terrengløpet Bøleråsen Rundt Virtuell 2020 – Nordre Follos første virtuelle løp!

– Først avlyste vi årets løp på grunn av koronasituasjonen. Men vi syntes det var for ille å ikke skulle arrangere løp i år. Vi hadde gledet oss sånn til å etablere dette som en skikkelig vårtradisjon ved å gjennomføre Bøleråsen Rundt for tredje gang, forteller en av initiativtakerne, Erik B. Holm.

Oppstart: 10. juni 2020
Gleden er derfor stor over at det nå blir terrengløp likevel. Det skjer ved hjelp av tidtaking med treningsappen Strava og helt nyutviklet digital støtte i appen Race Peps, som aldri er brukt på denne måten i Norge tidligere.

Det virtuelle løpet starter opp søndag 10. mai, samme dagen som det ordinære Bøleråsen Rundt skulle gått av stabelen. Det avsluttes 14. juni og i denne perioden kan du delta når du vil og så mange ganger du ønsker.

Bygger kultur
Den virtuelle versjonen av løpet er den tredje utgaven av Bøleråsen Rundt, og arrangør er fortsatt Langhus IL Fotball. Breddeklubben ønsker å utvide sitt engasjement i Langhusmiljøet.

– Vi ønsker å bygge en skikkelig kultur på Langhus som går ut over laget og klubben. Vi vil skape et «vi» og arrangere mer enn bare fotballtreninger, cuper og kamper for medlemmene. Vi vil skape noe for hele Langhus, sier fotballklubbens «kulturminister», Vegard Myhra Solaas.

Naturopplevelse
Langhus tettsted ligger med skogen og marka som nærmeste nabo midt i Nordre Follo kommune sør for Oslo. Kommunen ble en realitet ved årsskiftet, da Oppegård og Ski slo seg sammen.

Løypa er på 5 kilometer og går for det meste i skogsterreng eller på tursti med toppdekke av bark, men følger også asfalterte gangveier. Runden rundt den bebygde kollen Bøleråsen gir skikkelig «skogstur»-følelse, til tross for at den ligger i randsonen av bebyggelsen. Her kan du høre livlig fuglekvitter (hvis du ikke har høy lyd i øreproppene) og møte både elg, rådyr og kanskje en luskende rev på turen.

Fortsetter nedenfor kartbildet
Bøleråsen Rundt - Løypekart.

Både start og målgang er ved Haugjordet ungdomsskole, og her er det også rikelig med gratis parkeringsplasser.

Ordfører: Imponert
Ordfører Hanne Opdan (AP), som selv bor på Langhus, er imponert over kreativiteten i den energiske arrangørkomiteen.

– Ved å gjennomføre Bøleråsen Rundt som et virtuelt løp, har de vist på en glimrende måte hvordan man kan gjøre en begrensning til en mulighet. Jeg håper riktig mange melder seg på, sier Opdan, som har lovet å stille opp for å fyre av startpistolen på startstreken som en symbolsk oppstart førstkommende søndag klokken 12.

Billig og sikkert
Deltakelse koster kun 50 kroner, og du kan gjerne løpe flere ganger. Det er altså mulig å forbedre egen tid og gå forbi naboen eller en kompis. Arrangørene lover løpende resultatservice og rundhåndet heder og ære. Det blir premier til alle klassevinnerne, samt at det trekkes ut en del premier fra sponsorene blant alle deltakerne.

Du kan gjennomføre løpet når du selv vil i perioden søndag 10. mai til og med søndag 14. juni. Husk å holde avstand og følg gjeldende smittevernregler.

Løypa og løypeprofilen ligger ute på arrangementssiden på Facebook: https://www.facebook.com/events/1606190056187132

Her står det også tydelig beskrevet hvordan du melder deg på og deltar. Løypa logges i Strava, og i tillegg benyttes den nyutviklede appen Race Peps, hvor deltakerne vil motta lydinstrukser og motivasjon på øret under løpet.

PRAKTISK INFO

SLIK GJØR DU

1 - Meld deg på her: https://forms.gle/PrzMfAaGcwvpSYAU8

2 - Betal 50 kr på Vipps nr 88174 til Langhus IL Fotball, merk betalingen med Bøleråsen Rundt

3 - Gjør klar appen Strava. Løypa ligger på appen og den tar tiden for deg. Du kan alternativt benytte treningsklokke hvis den kan eksportere til Strava.

4 - NYHET! Gjør klar appen Race Peps. Du vil motta lydinstrukser og motivasjon på øret mens du løper. Invitér familie og venner til å følge deg live online og la dem sende deg meldinger for å heie på deg.

5 - Og så kan du løpe!

OM APPENE

Hent Strava-appen gratis her: https://www.strava.com/segments/23658470

Hent Race Peps-appen gratis her: https://www.racepeps.com/download og lag deg en bruker.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus