-->
Trøyer fra 2XU.

Trøyer fra 2XU.

Test: Kompresjonstøy fra 2XU

Langrenn.com's testpanel har prøvd ut en rekke kompresjonsprodukter fra 2XU. Dette er hva vi fant ut etter å ha brukt klærne i trening og til restitusjon.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Produktomtale/-test

Når produkter fra 2XU tas ut av emballasjen og du skal ta det på, kan det se ut som du har fått det i en veldig liten størrelse. Men hele poenget med kompresjonstøy er at det ikke skal ”henge og slenge”, men sitte veldig tett inntil kroppen.

Produktets tettsittende stoff skal få muskulaturen til å jobbe bedre og restituere seg raskere.

Langrenn.com har hatt to testpiloter i aksjon på klær fra 2XU. Henholdsvis en kvinnelig mosjonist i 40-årene og en mannlig eliteutøver i 20-årene.

Vi gjengir begges rapporter i sin helhet, selv om dette betyr at noen plagg får dobbel omtale.

---

Test-rapport fra kvinnelig mosjonist i 40-årene

2XU Elite Compression Tights
Denne skal føles litt trang å få på, men når den vel er på, og i tillegg har fått riktig størrelse, skal den sitte som et skudd!

Man føler seg rett og slett strammet opp ved at kompresjonseffekten holder muskulaturen på plass. Dette føles bra, samtidig som man får en psykologisk effekt av at det også ser veldig bra ut.

Tightsen kan til å begynne med føles litt annerledes å ha på enn andre tightser, men vår erfaring er at man venner seg til dette i løpet av noen få økter.

Den kan være noe lav i livet, likevel føles det i veldig liten grad at den ”siger”.

Skal du investere i en tights som er god å løpe med og som ser bra ut, er 2XU Elite Compression Tights absolutt verdt å prøve.

Fortsetter nedenfor bildet

Tights fra 2XU.

2XU Compressions L/S Top
Produktet er langermet trøye som har samme effekt som tightsen. Også denne kan virke liten i størrelsen, men sitter som et skudd og føles bra når du får den på og bruker den.

2XU Compressions Cycle Bib Short
Kort sykkelbukse med seler. Også denne sitter godt rundt muskulaturen og føles behagelig i bruk.

Kompresjonseffekt
Produktene er ikke brukt lenge nok og hyppig nok til å komme med noen eksakt og bastant konklusjon i forhold til kompresjonseffekten.

Men det er ingen tvil om at produktene fra 2XU strammer muskulaturen godt opp og at dette føles veldig bra og riktig.

Prisen på produktene varierer litt i butikker og på ulike nettsteder. Men generelt er kompresjonstøy litt dyrere enn annet treningstøy.

Skal du bestille kompresjonstøy på nettet er det derfor lurt å lete litt rundt og lese om anbefalinger i forhold til størrelser. Kjøper du over disk anbefales det å be ekspeditøren om veiledning.

---

Test-rapport fra mannlig eliteløper i 20-årene

Kort tights
2XU's korte tightser fungerer utmerket til trening i varme temperaturer, både inne og ute. Brukes også av noen under vinterklærne for å få komprimert lår- og setemuskulatur.

Plaggene oppleves meget tettsittende på grunn av den sømløse konstruksjonen, og gir samtidig en følelse av at musklene holdes godt på plass.

En mer behagelig treningstights skal du lete lenge etter.

Fortsetter nedenfor bildet

Korte tights fra 2XU.

Lang tights
Kompresjonsspesialistens lange tightser fungerer utmerket til trening i litt kaldere temperaturer, og her leveres det tightser til både trening og restitusjon.

Også denne brukes av noen utøvere under vinterklærne. Oppleves meget tettsittende på grunn av den sømløse konstruksjonen, og har også gradert kompresjon fra leggene og oppover lårene for å bidra til best mulig blodgjennomstrømming.

I tillegg til å fungere bra på trening, oppleves den som veldig behagelig å bruke mellom øktene. Særlig anbefales det å bruke en slik tights på lange reiser, og spesielt på flyturer.

Sokker
2XU's sokker er produsert i et litt annet stoff enn de øvrige produktene, men gir likevel en meget god kompresjon.

Også her er det snakk om en sømløs konstruksjon, og i likhet med den lange tightsen brukes også denne til både trening og fritid.

Langrenn.com har testet disse sokkene på løpsintervall på asfalt med lette sko, og i etterkant av denne økta uteble stølheten.

Dette er ifølge leverandøren på grunn av at sokkenes kompresjon, noe som bidrar til å redusere vibrasjon i muskulaturen.

Kompresjonen, som også her er gradert, sørger også for at disse sokkene er et utmerket plagg å bruke mellom treningsøktene, og på lange reiser.

Beintrekk
2XU's beintrekk er korte beintrekk, som går fra hælene og oppunder knærne.

Dette er også et godt alternativ for utøvere som sliter med stive og støle legger, og mange løpere som sliter med beinhinnebetennelse og tilsvarende skader benytter seg av disse eller kompresjonssokker i trening, konkurranser og i restitusjon.

Armtrekk korte og lange
2XU leverer to ulike typer kompresjonsprodukter til armene.

De første tilsvarer kompresjonssokkene, er produsert i samme stoff, og strekker seg fra håndleddende til armhulene.

Også her har produktet sømløs konstruksjon og en en gradert kompresjon, noe som ifølge leverandøren skal bidra til å øke blodgjennomstrømmingen i retning av hjertet.

Disse armtrekkene oppleves som svært behagelige, og kan brukes til alle typer trening. Særlig på styrketrening fungerer dette produktet utmerket.

2XU's andre armtrekk er veldig like de korte beintrekkene, og strekker seg fra håndledd til albuene.

Langrenn.com har testet disse på rulleski, og for utøvere som sliter med vonde underarmer og eventuelle betennelser kan dette være et utmerket alternativ for å holde muskulaturen varm og samtidig redusere uheldige vibrasjoner.

Overdeler; singlet, T-skjorte og langermet
I tillegg til å levere en rekke produkter til armer og bein, har også 2XU en rekke produkter for overkroppen.

Både singletes, T-skjorter og langermede trøyer går inn under deres produktutvalg.

Dette er ikke bare utmerkede kompresjonsprodukter, men også svært behagelige plagg som egner seg svært godt til både trening og fritid.

Flere utøvere benytter seg av 2XU's overkroppsplagg til både trening og restitusjon, gjerne under andre plagg, og særlig på rulleski og styrketrening er dette plagg som kan anbefales på det sterkeste.

Sykkelklær
Som at ikke velegnede produkter til langrenn, løp, rulleski og styrketrening var nok, har 2XU en rekke velfungerende sykkelprodukter i sitt sortiment.

Også her kan du nyte fordelene av den sømløse konstruksjonen og den graderte kompresjonen, som gir en spesielt god følelse av tettsittende og solide klesplagg.

Det kan også legges til at den australske utgaven av Olympiatoppen har gjennomført en rekke tester, som viser gode resultater på både prestasjon og restitusjon for utøverne som benyttet seg av de ulike produktene fra 2XU.

Fortsetter nedenfor bildet

Noe av 2XU's utvalg. Løse legger, kompresjonssokker og sykkelbukse.

---

2XU til bruk i restitusjon
I tillegg til å fungere utmerket på trening, har 2XU en rekke produkter som egner seg meget godt mellom øktene. Langrenn.com har testet flere 2XU-plagg i sammenheng med restitusjon.

2XU's lange tights er kanskje det produktet som brukes mest i restitusjonsarbeidet.

Tightsen skal i teorien bidra til å øke blodtrykket, noe som er positivt for å opprettholde blodstrømmen og ikke minst hindre væskeansamling.

Langrenn.com's testpanel har benyttet seg av tightsen mellom treningsøktene, men det er kanskje på lange reiser du merker mest av plaggets effekt.

På lange bilturer og ikke minst flyturer er denne tightsen et must for veldig mange langrennsløpere, og den kan også anbefales på det sterkeste.

I tillegg til tightsen, ønsker vi gjerne å trekke frem de lange sokkene og beintrekkene fra 2XU.

Er du støl og sliten etter tunge økter på muskulaturen, oppleves det som at plaggene bidrar til å redusere restitusjonstiden og smertene knyttet til stølheten.

Det fine med produktene til 2XU er at samtlige produkter egner seg meget godt til både trening og restitusjon, uavhengig av hvilke plagg du måtte velge å kjøpe.

---

Om 2XU
2XU uttales "Two Times You" og distribueres her i Norge av bedriften Enjoy Sport AS. De holder til i Oslo, men produktene fra 2XU er å få over hele landet både i forretninger og i nettbutikker.


Svein og Espen Andersen er to av drivkreftene bak Enjoy Sport og 2XU. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Hjemmeside for Enjoy Sport - 2XU


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut