RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER

TESTVINNER: FELLESKIMODELL FRA MADSHUS TIL TOPPS I TEST AV VINTERENS FELLESKI

– NORDIC PRO VAR GOD PÅ ALT

Årets utgave av felleskien Madshus Nordic Pro Skin har fått vesentlig endringer fra tidligere versjoner. Det har Madshus nå fått uttelling for.

Tips en venn  Skriv ut

OPPDATERT FELLESKIMODELL FRA MADSHUS VINNER STOR TEST AV VINTERENS FELLESKI

I en stor felleskitest med alle de kjente merkene var det i år Madshus Nordic Pro Skin som ble den beste skien.

Felleski kommer for alle typer bruk og brukere, fra tur- og markaski til trenings- og konkurranseski, samt for barn og junior.

Felleskitesten, som nå har blitt publisert i UTE Magasinet, tok for seg de mest allsidige felleskiene fra Atomic, Fischer, Madshus og Rossignol. 

Årets utgave av felleskien Madshus Nordic Pro Skin har fått vesentlig endringer fra tidligere versjoner.

Det har Madshus nå fått uttelling for, i form av «best i test» karakteren i den omfattende testen der skitesterne har vært ute og brukt skiene over tid, i ulike temperaturer, snøtyper, vær- og føreforhold. De har testet alle merkene på økter i 10 minusgrader og tørrføre, to minusgrader og fallende snø, samt i plussgrader med våt og omdannet snø.

Nordic Pro Skin får best i test på total skifølelse, at den fungerer like godt til trening som til tur. 

VIKTIG SEGMENT

Madshus Nordic Pro Skin tilhører sjiktet tur- og markaski, men får i testen kudos for å fungere godt også til trim og trening. Innsving gjør skien lett å manøvrere og svinge med, samtidig som nytt fiberoppsett i konstruksjonen gjør at den også har god glid samtidig som den er lett å få feste på.

– Nordic Pro var god på alt. Det er en stabil ski som det er lett å få feste på, men den har likevel nok løft til å ha god glid når vekta er jevnt fordelt på begge skia, og den subber heller ikke for mye i staking. Dessuten var den god på både kaldt og tørt føre og i våte og varme forhold, sier tidligere landslagstrener Geir Endre Rogn, som var en av testerne.

Madshus Nordic Pro Skin har innsving på 47mm - 44mm - 46mm, og koster 3.900,- kroner veiledende.

– Det er marka- og treningsskiene som utgjør det største volumet i skisalget på felleski, og derfor har vi lagt ned mye tid og ressurser for å optimere denne typen ski, så det å vinne testen av felleski i dette segmentet er utrolig hyggelig for oss, sier Tor Erik Schjellerud på Madshus.

MÅ FUNKE HELE TIDA

Målet for de fleste løpere som bruker felleski er at skien skal være god å føre, sitte godt i diagonalgang og gli best mulig i staking og nedoverbakker, i alle snø- og føreforhold.

Konseptet for glid og feste på felleski er det samme som for smurte ski: Trygt feste for hvert fraspark i diagonalgang og god glid når vekta er jevnt fordelt på begge skiene.

For å oppnå det, må skien ha et spenn som gjør at det oppleves som å gå på en smurt ski i størst mulig grad. Det er spesielt på dette området at Madshus har lagt ned en stor jobb med de nye Nordic Pro Skin-skiene.

Madshus har endret fiberoppsettet i hele skien, fellens profil og posisjon, og tilpasset spennet til brukergruppens behov.

– Vi jakter hele tida på å forbedre og videreutvikle skiene våre slik at de skal være så lette å gå på som mulig samtidig som de skal ha så god glid som mulig, samt at de skal fungere i et bredest mulig spekter av føreforhold, sier Schjellerud.

– De endringene vi har gjort med fiberoppsettet i Nordic Pro Skin har gitt en ski som lukker seg litt bedre og derfor gir trygt feste og god skiføring, men som også har bæreevne nok til å gi god glid når vekta er jevnt fordelt på begge skia, forklarer Schjellerud.

ULIKE SPENN OG PROFILER FOR ULIKE BRUKERE

Det er kombinasjonen av spennprofilen, felleposisjonen og felleprofilen som avgjør hvor lett det er å få feste på en felleski og hvor god glid den har. For å sette dette i system, har Madshus utviklet et eget konsept for felleskimodellene sine. De er delt inn to hovedgrupper: ACTIVE og RACE, basert på spenn, felleprofil og fellesposisjon.

Schjellerud forklarer at konstruksjonen og konseptet rundt de ulike felleskimodellene er basert på toppmodellen Redline 3.0 IntelliGrip®, men at egenskapene til de ulike modellene justeres for å gi en ski som er best mulig tilpasset ulike løperes behov og bruksområder.

Felleskimodellene i ACTIVE-kategorien har spenn, felleprofil og fellesposisjon bygget for tur, trim og trening, mens felleskimodellene i RACE-kategorien har spenn, felleprofil og fellesposisjon bygget for trening og turrenn. Nordic Pro Skin er en av ACTIVE-modellene.

– På ACTIVE-modellene har vi flyttet spennbuen i skien litt nærmere balansepunktet på skien. Det gjør skien litt snillere og mer tilgivende i forhold til skiteknikk, og gjør at det blir lettere å få feste på disse skiene enn på RACE-modellene, sier Schjellerud.

Når det gjelder selve fellen på ACTIVE-modellene, er felleprofilen litt høyere og fellen går litt lenger ut på skiene enn på RACE-modellene.

Schjelderup legger til at på RACE-modellene er felleprofilen litt lavere, og fellen er montert mer flush med sålen på skien, i tillegg til at selve spennet i skien er stivere. Det gir en felleski med bedre glid og stakeegenskaper, men krever samtidig mer av løpernes teknikk og at de treffer med tyngdeoverføringen for å få trygt feste i diagonalgang.

LES OGSÅ: MADSHUS RELANSERER HELE FELLESKIUTGVALGET I SKIN-SERIEN


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse