Lopsutvikling270

The slow starters

Frode Estil og Roger Aa. Djupvik startet i 5-milstempo i Cogne. Men duoen kom knallsterkt tilbake utover i løpet. Se løpskurven til de to her.
Tips en venn  Skriv ut

LØPSUTVIKLING: Slik så løpsutvilingen til Frode Estil og Roger Djupvik ut i går. Kurvene viser to løpere som startet utrolig rolig på sin 15 kilometer, men at de kom kraftig fra cirka 7-9 km og ut.                                                                   GRAFIKK: Jan Morten Frengstad

 

- Jeg åpna nok litt for rolig. Det irriterer meg litt at jeg ikke var mer offensiv, sier Frode Estil, som etter hvert i løpet kostet på og gikk seg opp til en sterk 6. plass.

 

Så på Bjørgen og GP

På de første kilometerne åpnet han så sakte at han var utenfor poengplass. Men i kjent Estil-stil så kom han sterkt utover i løpet. Og grunnen til at han åpnet såpass sakte denne gangen var enkel.

 

- Jeg så på løpene til Marit Bjørgen og Hilde GP at de ikke fikk det til å stemme i dag, så jeg var nervøs på grunn av høydeeffekten. Man får ofte godt betalt i høyden ved å starte rolig, men jeg var usikker. Og i ettertid kan man godt si at respekten for høyden ble litt for stor, sier Estil til langrenn.com.

 

5-milstempoet Estil satte ut i, mener han selv, at han holdt litt for lenge. Det var ikke før etter 10 kilometer at han begynte å stabilisere seg i toppen. Etter 6 km var han på 25. plass, mens han etter 10 km var nummer 6. Noe han holdt inn.

 

- Jeg åpner alltid rolig, så dette var veldig planlagt, forsikrer han.

 

Og det var en smilende Estil som i går dro hjem fra Italia. Løpet i Cogne ga han mange svar, og han vet at han er på vei.

 

- Jeg nærma meg Eldar betraktelig fra Kuusamo, og det er godt å ha kontakt. Det var vel ikke mer enn åtte sekunder opp.

 

”Skjønte” ikke at det var v-cup

En annen slow starter, Roger Djupvik, var også fornøyd i går. Han var også tidvis utenfor poengplass i starten, før han skjønte at han måtte gasse på.

 

- Det tok nok litt tid for Roger ”skjønte” at dette var verdenscup, og samtidig som løperne begynte å gå fort rundt han gasset han på, men da var han et stykke ut i løpet, sier Åge Skinstad.

 

Og i likehet med Estil så mener Djupvik at han åpnet litt for rolig i det italienske høyfjellet.

 

- Jeg hadde bestemt meg for å gå meg inn i løpet, med å åpne rolig.

 

I mål følte han at han hadde mer å gå med, men mener likevel at det var fornuftig å åpne såpass rolig.

 

Noen som ikke åpnet rolig var Tor Arne Hetland og Eldar Rønning. De var oppe i teten fra start til mål, og byttet på, sammen med russiske Dementiev, og lede løpet.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut