Damenes seierspall på jaktstarten av minitouren i Ruka 2020. FV: Tatiana Sorina (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Damenes seierspall på jaktstarten av minitouren i Ruka 2020. FV: Tatiana Sorina (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

THERESE JOHAUG I SÆRKLASSE OGSÅ PÅ JAKTSTARTEN

Søndag avrundet vinterens første verdenscuphelg med 10 km jaktstart i fri teknikk.

Tips en venn  Skriv ut

Søndag avrundet vinterens første verdenscuphelg med 10 km jaktstart i fri teknikk.

Therese Johaug hadde et optimalt utgangspunkt, la i vei fra start 16 sekunder foran svenske Frida Karlsson og Natalia Nepryaeva, og hun så seg aldri tilbake.

Et par løpere som holdt høy fart med start et stykke bak i feltet var henholdsvis Ebba Andersson og Helene Marie Fossesholm.

Etter 5 kilometer var forspranget økt til 32 sekunder. På det tidspunktet jaget en samlet klynge med 6 løpere, hvorav 4 svensker og 2 russere, Ebba var ei av jentene som hadde gått seg inn i denne sekstetten.

Ved 7,5 kilometer hadde Johaugs forsprang vokst til 42 sekunder.

ALENE TIL MÅL - FALL BAK I KLYNGA

I mål ble seiersmarginen for Therese Johaug til slutt på hyggelige 47 sekunder foran helgens overraskelseskvinne, russiske Tatiana Sorina. Nummer tre ble Sveriges Ebba Andersson, hun la i vei som nummer syv, 30 sekunder etter Therese, og i mål skilte det 48 sekunder.

I den store klynga som kjempet om de øvrige plassene på pallen var det noen svenske supersprintere, Linn Svahn og Maja Dahlqvist, men de og trolig også Natalia Nepryaeva skal ha "felt hverandre" i den siste lange utforkjøringen. Dermed var trioen som på papiret besitter klart best sluttspurt ute av dansen like før det endelige oppgjøret om de gjeve plasseringene to og tre.

DAGENS VINNER

Therese Johaug hadde også dagens beste etappetid, bare 8 tideler foran junioren Helene Marie Fossesholm.

Sistnevnte gikk ut med startnummer 15, la i vei 54 sekunder etter Therese, gikk som et spyd gjennom feltet og kom i mål til 6. plass, 54.8 sekunder etter vinneren. Blant annet fikk hun nytte av trioen som da skal ha vært nede for telling.

Tredje beste tid på finaleetappen sørget Rosie Brennan for. Mens damene foran gikk på 25:06.2 og 25:07.0, ble tiden for Rosie fra USA 25:16.7.

Se også: Slik gikk det med herrene (kjemperykk ga seier)

Verdenscup Ruka

29. november 2020

Kuusamo - Finland

---

KVINNER - 10 KM - JAKTSTART - FRI

1. Therese Johaug, Norge 25:06.2

2. Tatiana Sorina, Russland 25:53.2

3. Ebba Andersson, Sverige 25:54.8

* Komplette resultater


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse