-->

Therese Johaug knytter seg til langløpslag

– Fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen

Therese Johaug søker nye impulser før neste VM-sesong.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug søker nye impulser før neste VM-sesong hos superveteranen Anders Aukland (47) og lagkameratene i Team Ragde Eiendom.

– Jeg er fortsatt landslagsløper med 100% fokus på OL og VM, og det er ikke sikkert jeg kommer til start på langløp i år, uansett er det ikke aktuelt med noe før etter VM i Oberstdorf.

Allikevel synes jeg det er spennende å kunne hente inspirasjon og nye impulser fra andre miljøer. Det har jeg gjort gjennom friidretten og det vil jeg gjøre gjennom å være tilknyttet Team Ragde Eiendom, sier Johaug.

– Passer det inn i min treningsplan, så håper jeg å få til noen økter med Team Ragde i løpet av sommeren og høsten, og det vil være en fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen.

Hun tror hun har noe å lære av superveteranen Aukland og de nye lagkameratene.

– Det er helt rått at Anders klarer å holde et så høyt nivå til tross for at han nærmer seg femti. Han besitter mye kunnskap om hvordan kroppen responderer på trening og hvordan man kan fornye treningsarbeidet gjennom enkle grep. Det er jeg også nødt til dersom jeg skal fortsette å utvikle meg.

Johaug har gått Birken før og forteller at hun er fascinert av langløp. Jeg er nysgjerrig på hva som kreves for å vinne Vasaloppet og Marcialonga. Både lengden, utviklingen i staking og det at eliten står samme startstrek som mange tusen andre, trigger meg.

– Jeg syntes det er morsomt å være en del av Team Ragde Eiendoms satsing på damer og jeg håper jeg kan være med å inspirere andre til å se mulighetene som finnes i langløp.

Det blir for øvrig en aldri så liten gjenforening for Johaug når hun nå knytter seg til langløpslaget som ledes av brødrene Aukland.

Tidligere mandag ble det offentliggjort at Marit Bjørgen kommer tilbake i skisporet og gjør en satsning inn mot Vasaloppet for Team Ragde.

– Det hadde vært fantastisk å stå på startstreken sammen med Marit igjen, hvis sjansen skulle by seg en gang. Jeg synes det er utrolig kult at hun gjør en slik satsning. Jeg blir ikke overrasket hvis hun er med teten i Vasaloppet til vinteren, avslutter Johaug.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus