Therese Johaug. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Therese Johaug skal konkurrere i Sommarland Skifestival

Skifesten i Telemark arrangeres for 5. gang i 2018 i perioden 27. juni til 1. juli og veksten fortsetter. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Skifesten i Telemark arrangeres for 5. gang i 2018 i perioden 27. juni til 1. juli og veksten fortsetter.

TV2 satser med full styrke på arrangementet som lokker de største stjernene.

Therese Johaug har startet veien mot VM i Seefeld og konkurransene i Bø og Lunde blir blant de første med startnummer på brystet i 2018.

13 landslagsløpere med blant andre Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga i spissen vil igjen lokke stort publikum til Bø og omegn.

I fjor besøkte over 12.000 mennesker det populære arrangementet.

– Vi gleder oss til en ny sommer i Telemark. Showet fra Bø Sommarland på St Hansaften i fjor ble et av sommerens aller mest sette program på TV 2.

– Vi er i full gang med planlegging av årets sendinger den siste helgen i juni, ikke minst rulleskikonkurransene der store deler av langrennseliten stiller til start, sier Christine Espeland - redaksjonssjef i TV 2 Sporten.

– Skifestivalen i Telemark har utviklet seg til å bli et flott arrangement. Våre løpere har hatt gode opplevelser der i flere år.

– Vi kommer tilbake med et stjernespekket lag i 2018, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Fortsetter nedenfor bildet
Innspurten i Kanalrennet 2017 hvor Martin Johnsrud Sundby med startnummer 1 avgjør det hele til sin fordel. Arrangørfoto.
Martin Johnsrud Sundby med startnummer 1 på brystet spurter inn til seier i Kanalrennet 2017, ett renn som inngår i Sommarland Skifestival. Arrangørfoto.

– Vi er ydmyke på at både TV2 og Skiforbundet finner arrangementet vårt så attraktivt. Miksen med skiskole, renn for mosjonister og verdens beste skiløpere har slått an.

– TV-avtalen er lukrativ for hele regionen og bare fra skifestivalen blir det tre sendinger med skimoro i beste sendetid. I fjor hadde vi over 1 million seere, sier prosjektleder Tormod Hynne.

– Nytt av året er Kanalrennet junior som vi tror bir en suksess. Vi har manglet et skikkelig renn for aldersgruppen 11-16 år og nå skal de få konkurrere under folkefesten i Lunde, 1. juli.

– Påmeldingen til alle konkurransene har åpnet og som tidligere må vi ha noen begrensninger på antall startende for å gjennomføre gode arrangement, sier Hynne videre. – – Påmeldingen til skiskolen er også åpen og det blir et meget bra opplegg. I år vil instruktører fra rekruttlandslaget og Team Telemark utgjøre stammen blant instruktørene, men de aller største stjernene vil også ta turen innom.

– Deltagerne på skiskolen er garantert plass i Kanalrennet junior, avslutter Tormod Hynne.

Les mer om arrangementet på www.sommarlandskifestival.no

Film fra fjorårets arrangement


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut