Resultater: Nightrun Oslo| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|

Astrid Øyre Slind (till venstre) og Therese Johaug etter målgang på Tryvann. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Astrid Øyre Slind (till venstre) og Therese Johaug etter målgang på Tryvann. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Therese Johaug utklasset konkurrentene i Ragde Charge opp Tryvann

Slik gikk damenes prestisjeoppgjør fra Sørkedalen til Tryvann torsdag kveld.


Annonse

Kvinnenes motbakkerenn startet fra Årnes like ved Wyllerløypa klokka 18:10. Løpet, som gikk i fellesstartformat, hadde start i Sørkedalen og målgang ved Tryvannstårnet, 417 høydemeter senere. 

Både Therese Johaug og Marit Bjørgen var på hjemmebane, med en trasé som nærmest gikk gjennom nabolaget der de to bor på Voksenkollen. 

I forkant av løpet var Therese Johaug og Marit Bjørgen ansett som klare favoritter til seieren, og det var knyttet mye spenning til om Bjørgen kunne holde følge med naboen. 

Slik gikk det ikke. Bjørgen falt av tidlig da Johaug satte fart fra første meter, og var langt bak i mål. Også Emilie Fleten, som var en annen pallkandidat, måtte slippe før motbakkene virkelig startet. 

Derimot hang søstrene Astrid og Silje Øyre Slind tett på Johaug, selv om motbakkedronninga ikke uventet fikk en luke da hun tok et magadrag på Besserud. Ved skimuseet var luka ned til langløpsspesialisten Astrid Øyre Slind på nesten 15 sekunder. Ved målgang var differansen 

Tvillingsøster og allround-løperen Silje Øyre Slind ble nummer tre. Bjørgen endte på femteplass, mens Anniken Gjerde Alnæs fikk den sure fjerdeplassen. 

– Det er nesten litt flaut, men jeg klarte ikke å være med i starten. Men jeg synes jeg utliknet litt i bakken i forhold til de jeg hadde foran meg. Det er greit, det er et knalltøft løp og det var en god økt, sa Marit Bjørgen etter målgang. 

Topp 3 kvinner
1. Therese Johaug, Nansen IL, 35:51.79
2. Astrid Øyre Slind, Oppdal IL/ Team Koteng-Eidissen, +1:10.78
3. Silje Øyre Slind, Oppdal IL/ Team Norconsult, +1:50.49

Tidligere i kveld gikk herreklassen sin utgave av samme løpet. Der var det Thomas Helland Larsen som vant foran forhåndsfavoritten Hans Christer Holund. 

AnnonseAnnonse