Johannes Thingnes Bø på normaldistanse under verdenscupen i Östersund 2015. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Johannes Thingnes Bø på normaldistanse under verdenscupen i Östersund 2015. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Thingnes Bø beste nordmann da Eberhard overrasket med seier

Østerrikske Julian Eberhard tok sin første verdenscupseier i Russland fredag. Johannes Thingnes Bø var eneste norske innslag blant de ti beste.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Eberhard skjøt to fulle hus og tok sin første verdenscupseier etter en sekundstrid mot tyske Simon Schempp på sisterunden. I mål skilte det 1,1 sekund mellom de to i favør østerrikeren.

Schempp fikk på sin side lite til å stemme under det nylig avsluttede verdensmesterskapet i Holmenkollen, men nå synes tyskeren virkelig å ha funnet formen. 27-åringen skjøt også fullt og supplerte med et strålende langrenn.

Tyske Arnd Peiffer ble nummer tre.

Norsk skibom
Johannes Thingnes Bø tok tre individuelle fjerdeplasser, før han avsluttet med VM-gull på fellesstarten i Holmenkollen.

Fredag var han igjen med blant de ti beste, men aldri i nærheten av pallen etter å ha skutt på seg én bom på liggende skyting. Thingnes Bø endte på sjuendeplass, slått med rett i overkant av ett minutt av Eberhard.

Etter målgang innrømmet han at skiene ikke var som de skulle.

– Jeg følte meg bra og jobbet alt jeg kunne gjennom hele løypa, men jeg er litt skuffet over skiene i dag. Jeg hadde kanonbra ski i VM, så det går litt opp og ned, sa Thingnes Bø til NRK.

Storebror Tarjei Bø skjøt seg på totalt tre strafferunder på sprinten og var i mål slått med snaue to minutter av den overraskende østerrikske vinneren. Det holdt til 34.-plass. Han forsterket inntrykket av at de norske hadde dårlige ski.

– Jeg hadde grei energi og greit trykk i kroppen, men det ble kanskje litt feil valg av ski, sa han.

Tungt for Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen klarte seg med to bom, men var likevel sju sekunder bak storebror Bø i mål. Skiskytterkongen ble nummer 41.

Verdenscupleder Martin Fourcade hadde en av sine aller svakeste dager denne sesongen. Franskmannen skjøt på seg to strafferunder på hver skyting og endte langt ned på resultatlista.

Erlend Bjøntegaard kom aldri til start i Khantij-Mansijsk.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus