-->
Thomas Maloney Westgård. Foto: Modica/NordicFocus.

Thomas Maloney Westgård. Foto: Modica/NordicFocus.

Thomas W. forteller om egen satsning og om det irske skimiljøet: – LIKTE DET JEG SÅ

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Langrennsmiljøet i Irland er ekstremt lite. For øyeblikket er det 6 registrerte på FIS. Med andre ord er det ingen stor skinasjon man snakker om.

Skiføret der er ikke eksisterende da de verken har ski-anlegg eller stabile vintre. Det er gjennomsnittlig snø der i 2 uker i løpet av året, så det sier seg selv at det ikke er noen skimetropol.

Men vi håper selvfølgelig at det skal rekrutteres flere skiløpere. Dette er noe vi har fokus på og senest i tidlig høst var jeg i Irland for å lære barn og ungdom å stå på rulleski.

Her likte jeg det jeg så og har så absolutt troen på at det kommer flere inn til denne sporten etterhvert!

Galway Marathon betyr enormt mye for oss skiløpere ettersom det er den eneste muligheten vi irske skiløpere har til å reklamere for skisporten i Irland.

Det får ellers ingen spalteplass i irsk media, annet enn i OL som jeg var så heldig av å få lov til å oppleve i 2018. Her sendte de et helt pressekorps, noe man ellers ikke får oppleve i verken verdenscup eller VM.

Allikevel jobber det folk frivillig i det irske snøsportsforbundet (Irish Snowsports Association) som gjør det de kan for å få Irland opp og fram i vinteridrett.

Jeg får her en viss økonomisk støtte som har en begrensing. Jeg må med andre ord være selektiv ovenfor hvilke renn som jeg ønsker å delta på ettersom økonomien ikke refunderer et helt World Cup-program.

Det er allikevel progresjon i samarbeidet og det jobbes stadig for å få en bedre profesjonell satsning. Med dette menes bedre økonomiske vilkår, en fast ansatt trener, bedre utstyrsavtalet, samt tettere dialog og oppfølging.

Fortsetter nedenfor bildet
Thomas Maloney Westgård. Foto: Thibaut/NordicFocus.
Thomas Maloney Westgård ved stadion under VM i Seefeld 2019. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Ved siden av støtten fra det irske snøsportsforbundet får jeg støtte fra sponsorer, skiklubben min Steinkjer Skiklubb og moderklubben min Leka IL som kommer fra øya Leka.

I kjølvannet av min 22. plass på 50 km under verdenscupen i Holmenkollen, hvor jeg for øvrig kun hadde 2 par klassiskski med meg og bare brukte det ene under hele distansen, ble det startet opp en Spleis-aksjon.

Dette ble gjort av lokale krefter i hjemdistriktet mitt i ytre-namdal som ønsket å støtte min skisatsning. Her ble det skapt et fantastisk engasjement som igjen resulterte til kjærkomne midler til min skisatsning.

Jeg er med andre ord ekstremt ydmyk og takknemlig ovenfor den støtten jeg får lokalt.

Ved siden av idretten har jeg nettopp påbegynt en mastergrad i idrettsvitenskap ved Nord Universitet. Jeg går det på deltid, slik at jeg får mer tid til å dedikere til idretten.

Skrevet av Thomas Maloney Westgård

---

PS! Send gjerne noen ord om din satsning til Langrenn.com
* Er du også en satsende skiløper som ønsker å fortelle noen ord om hvordan ditt langrennsliv er organisert, send da gjerne en ferdig tekst, trenger ikke være veldig lang, direkte til post(at)langrenn.com (Langrenn.com sørger for såkalt språkvask, i tilfelle du er utrygg på rettskrivning).

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus