Emit Time Station ETS2 4G.

Emit Time Station ETS2 4G.

TIDTAKING: EMIT FRA NORGE MED VERDENS MEST NØYAKTIGE OG DRIFTSSIKRE TIDTAKERSTASJON

Intervju med Emits Tommy Jauhojärvi: – Et trangt nåløye for å få godkjenning

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er den første transponder-dekoder i verden som innfrir alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for bruk på alle nivåer og grener i FIS.

Tips en venn  Skriv ut

Norske Emit med verdens mest nøyaktige og driftssikre tidtakerstasjon

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er den første transponder-dekoder i verden som innfrir alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for bruk på alle nivåer og grener i FIS.

– Vi er stolt av å være verdens første leverandør av tidtakerutstyr for mellomtider og måltider som er godkjent for alle grener innenfor FIS. Det er stort for et lite firma, sier Tommy Jauhojärvi, som er daglig leder for Emit AS som har kontorer både i Oslo og på Lillehammer.

Emit fikk nylig beskjed fra det internasjonale skiforbundet (FIS) om at timingstasjonen Emit Time Station ETS2 4G formelt står på lista over homologisert utstyr for konkurranser på alle nivåer og for alle grener innenfor FIS.

Som eneste av sitt slag i verden innfrir den norskutviklede tidtakerstasjonen nå alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for å få den høythengende FIS-godkjenningen.

Emit har brukt to år på utviklingen av den nye timingstasjonen Emit Time Station ETS2 4G. Den er en videreutvikling av Emit Time Station ETS, som har vært på markedet siden 2006.

SLIK FUNGERER TIDTAKERSTASJONEN

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er en transponderdekorder som erstatter den tradisjonelle klokka.

Den registrerer tidspunktet når emiTag brikkene passerer elektroniske punkter i traséen og sender Brikke-ID og tidspunkt fra brikkene tilbake til selve tidtakerstasjonen via den interne radioantennen.

Dataene lagres lokalt og skrives ut på den innebygde printeren, samt at de sendes videre til PC via USB, RS-232/ RS-485-kontaktene og 4G-modemet.

I tillegg til skiskyting og alle skigrenene i FIS, kan ETS2 og emiTag brikker brukes til tidtaking og registrering av passeringer i en rekke idretter, slik som skiorientering, orientering, sykling (landevei, tempo, offroad, bane), mosjonsløp og triatlon.

ETS2 kan også brukes til ulike former for self-timing-konsepter.

TRANGT NÅLØYE

For å bli godkjent som homologisert utstyr, forlanger FIS blant annet at timingstasjoner skal kunne håndtere differensiering ned til et tusendedels sekund uten avvik, og at klokkene som brukes i timingstasjonene opprettholder samme nøyaktighet over minst 24 timer.

Utstyret må også tåle bruk i ekstreme temperatur og værforhold uten at det påvirker presisjonen eller driftssikkerheten. Det krever mye av både elektronikk og urverk.

– Det er et trangt nåløye for å få godkjenning. Jeg vet ikke hvor mange hundre timer testing vi har kjørt på denne timingstasjonen både i Lillehammer og i Sveits for å få den innenfor reglene.

– Men når det er så små marginer som måles og avgjør utfallet i konkurranser, da kan det ikke være tilfeldig hvilken side av tusendedelen du er på, sier Tommy Jauhojärvi til Langrenn.com.

FØR DE INTERNASJONALE GIGANTENE

Selv om Emit er desidert størst og markedsledende på denne typen utstyr til langrenn og skiskyting på alle nivåer i Norge, Sverige og Finland, og brukes til konkurranser i orientering over hele verden, er det Lillehammer-basert selskapet ingen storspiller i internasjonal målestokk.

Derfor er Jauhojärvi ekstra stolt over å være ute med FIS-godkjent utstyr før de store internasjonale aktørene, inkludert den nederlandske giganten MyLaps som blant annet er store på motorsport og sykling, og sveitsiske Swatch Group med Swiss Timing som brukes i VM og OL.

KRAV OM HOMOLOGISERING FRA 2022

Veiledende pris på den nye Emit Time Station ETS2 4G er 44.900 kroner, men ut året selges den til introduksjonspris på 39.900 kroner.

For de aller fleste arrangører vil den gamle timingstasjonen imidlertid være mer enn god nok.

Men for de som skal arrangere konkurranser på de øverste nivåene innen FIS, slik som internasjonale renn og mesterskap vil det etter hvert bli krav om homologisert tidtakerutstyr. Det innføres fra sesongen 2022-23.

Der er Emits nye Emit Time Station ETS2 4G altså den eneste i verdens som oppfyller alle kravene for alle grener og alle nivåer.

MADE IN NORWAY

Utstyret til EMIT er ikke bare utviklet av den lille norske bedriften med sju ansatte, derav seks i Norge og en i Sverige. Alt er også produsert i Norge.

– Fabrikken vår ligger i Norge, og vi produserer alt her. Det har vi gjort helt siden vi startet opp i 1981. Vi er litt stolte av at vi faktisk leverer elektronikk til Østen, sier Tommy Jauhojärvi til Langrenn.com.

* Nettside for informasjon og bestilling av Emit Time Station ETS2 4G

---

Emit er profileringspartner av Langrenn.com

* Publisert første gang på Langrenn.com senhøsten 2020.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes med sine VM-gull fra lagsprinten under verdensmesterskapet i Oberstdorf 2021. Foto: Vianney Thibaut/NordicFocus.

VIL DU SMØRE SKIENE TIL KLÆBO & CO I OL?

DAGENS SMØRESJEF BESKRIVER LEDIGE STILLINGER: – Det er bare å hoppe i det

Damenes seierspall på 3-mila under VM i Oberstdorf 2021. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Frida Karlsson på pallens tredje trinn manglet, dette da hun var kjørt bort av sykebil grunnet armskade. Foto: Modica/NordicFocus.

STILLING LEDIG: SMØRERE SØKES TIL NORGES SKIFORBUND (smøresjef Rekrutt og smører Elite)

OPPDATERT NÅ MED BEGGE STILLINGENE – SØKNADSFRIST 21. MAI

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

PROGRAM / RESULTATER: Diamond League 2021

NÆRMER SEG FØRSTE KONKURRANSE

Stian Grastveit. Foto: Privat.

SKAL DU FINANSIERE EGEN SATSING? GJØR JOBBEN!

Slik selger du inn en langrennsløper: Du er mye mer enn NM-resultatene dine

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

Resultater Therese Johaug 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Annonse
Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Ingvild Flugstad Østberg 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Her et knippe gode skiløpere som tidligere har vært med på HSG-U. Fra venstre: Ingerid Vadder, Mathias Holbæk, Johannes Lønnestad Flaaten og Tuva Lislevand. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON OG PÅMELDING TIL HSG-U

Rekrutteringsopplegget til Hovden Skigymnas

Fotoet er et illustrasjonsbilde fra VM med Anne Kjersti Kalvå i front av bildet og saken er ikke direkte relatert til henne eller andre i bildet. Foto: Modica/NordicFocus.

GIR FRA SEG VIKTIGE MARGINER: SKIJENTENE GÅR MED FOR KORTE STAVER OG FOR LANGE SKI

– Alle gutta makser, ingen grunn til at jentene ikke hadde hatt samme nytte

UTTAK: OL TOKYO 2021

22 UTØVERE TATT UT

Trysil åpner Norges største pumptrack sommeren 2021. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions.

TRYSIL GÅR MOT NY SOMMERREKORD – SJEKK ÅRETS SOMMERNYHETER

– Ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor

Kasper Stadaas. Foto: NordicFocus.

FIKK DU IKKE PLASS PÅ LANDSLAGET I ÅR? SLIK LEGGER DU TIL RETTE FOR Å KOMME DIT

Dette er brikkene som må på plass i et fulltids satsingsopplegg