www.langrenn.com

RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Emit Time Station ETS2 4G.

Emit Time Station ETS2 4G.

TIDTAKING: EMIT FRA NORGE MED VERDENS MEST NØYAKTIGE OG DRIFTSSIKRE TIDTAKERSTASJON

Intervju med Emits Tommy Jauhojärvi: – Et trangt nåløye for å få godkjenning

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er den første transponder-dekoder i verden som innfrir alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for bruk på alle nivåer og grener i FIS.

Tips en venn  Skriv ut
27.12.2020 - Ingeborg Scheve
Annonse

Norske Emit med verdens mest nøyaktige og driftssikre tidtakerstasjon

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er den første transponder-dekoder i verden som innfrir alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for bruk på alle nivåer og grener i FIS.

– Vi er stolt av å være verdens første leverandør av tidtakerutstyr for mellomtider og måltider som er godkjent for alle grener innenfor FIS. Det er stort for et lite firma, sier Tommy Jauhojärvi, som er daglig leder for Emit AS som har kontorer både i Oslo og på Lillehammer.

Emit fikk nylig beskjed fra det internasjonale skiforbundet (FIS) om at timingstasjonen Emit Time Station ETS2 4G formelt står på lista over homologisert utstyr for konkurranser på alle nivåer og for alle grener innenfor FIS.

Som eneste av sitt slag i verden innfrir den norskutviklede tidtakerstasjonen nå alle kravene til nøyaktighet og driftssikkerhet for å få den høythengende FIS-godkjenningen.

Emit har brukt to år på utviklingen av den nye timingstasjonen Emit Time Station ETS2 4G. Den er en videreutvikling av Emit Time Station ETS, som har vært på markedet siden 2006.

SLIK FUNGERER TIDTAKERSTASJONEN

Tidtakerstasjonen Emit Time Station ETS2 4G er en transponderdekorder som erstatter den tradisjonelle klokka.

Den registrerer tidspunktet når emiTag brikkene passerer elektroniske punkter i traséen og sender Brikke-ID og tidspunkt fra brikkene tilbake til selve tidtakerstasjonen via den interne radioantennen.

Dataene lagres lokalt og skrives ut på den innebygde printeren, samt at de sendes videre til PC via USB, RS-232/ RS-485-kontaktene og 4G-modemet.

I tillegg til skiskyting og alle skigrenene i FIS, kan ETS2 og emiTag brikker brukes til tidtaking og registrering av passeringer i en rekke idretter, slik som skiorientering, orientering, sykling (landevei, tempo, offroad, bane), mosjonsløp og triatlon.

ETS2 kan også brukes til ulike former for self-timing-konsepter.

TRANGT NÅLØYE

For å bli godkjent som homologisert utstyr, forlanger FIS blant annet at timingstasjoner skal kunne håndtere differensiering ned til et tusendedels sekund uten avvik, og at klokkene som brukes i timingstasjonene opprettholder samme nøyaktighet over minst 24 timer.

Utstyret må også tåle bruk i ekstreme temperatur og værforhold uten at det påvirker presisjonen eller driftssikkerheten. Det krever mye av både elektronikk og urverk.

– Det er et trangt nåløye for å få godkjenning. Jeg vet ikke hvor mange hundre timer testing vi har kjørt på denne timingstasjonen både i Lillehammer og i Sveits for å få den innenfor reglene.

– Men når det er så små marginer som måles og avgjør utfallet i konkurranser, da kan det ikke være tilfeldig hvilken side av tusendedelen du er på, sier Tommy Jauhojärvi til Langrenn.com.

FØR DE INTERNASJONALE GIGANTENE

Selv om Emit er desidert størst og markedsledende på denne typen utstyr til langrenn og skiskyting på alle nivåer i Norge, Sverige og Finland, og brukes til konkurranser i orientering over hele verden, er det Lillehammer-basert selskapet ingen storspiller i internasjonal målestokk.

Derfor er Jauhojärvi ekstra stolt over å være ute med FIS-godkjent utstyr før de store internasjonale aktørene, inkludert den nederlandske giganten MyLaps som blant annet er store på motorsport og sykling, og sveitsiske Swatch Group med Swiss Timing som brukes i VM og OL.

KRAV OM HOMOLOGISERING FRA 2022

Veiledende pris på den nye Emit Time Station ETS2 4G er 44.900 kroner, men ut året selges den til introduksjonspris på 39.900 kroner.

For de aller fleste arrangører vil den gamle timingstasjonen imidlertid være mer enn god nok.

Men for de som skal arrangere konkurranser på de øverste nivåene innen FIS, slik som internasjonale renn og mesterskap vil det etter hvert bli krav om homologisert tidtakerutstyr. Det innføres fra sesongen 2022-23.

Der er Emits nye Emit Time Station ETS2 4G altså den eneste i verdens som oppfyller alle kravene for alle grener og alle nivåer.

MADE IN NORWAY

Utstyret til EMIT er ikke bare utviklet av den lille norske bedriften med sju ansatte, derav seks i Norge og en i Sverige. Alt er også produsert i Norge.

– Fabrikken vår ligger i Norge, og vi produserer alt her. Det har vi gjort helt siden vi startet opp i 1981. Vi er litt stolte av at vi faktisk leverer elektronikk til Østen, sier Tommy Jauhojärvi til Langrenn.com.

* Nettside for informasjon og bestilling av Emit Time Station ETS2 4G

---

Emit er profileringspartner av Langrenn.com

* Publisert første gang på Langrenn.com senhøsten 2020.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Atomic Redster S9 Gen S.

ATOMIC FORNYER SKØYTING MED REDSTER S9 GEN S

– Veien til målstreken blir mer direkte og kortere

Salomon S/MAX eSKIN + PROLINK SHIFT-IN.

SALOMON INTRODUSERER DEN NYE S/MAX eSKIN + PROLINK SHIFT-IN BINDING

En lett, solid og mer bærekraftig racing felleski

Utøvere som gjør seg klar for internt skirenn over 5 og 10 km i fri teknikk ved Meråker Videregående skole nå i den spesielle koronavinteren. Skolefoto.

INVITASJON FRA MERÅKER VGS - HOSPITERING OG SKOLEOPPTAK: – Sportsjef Frode Estil ber interesserte ungdom ta kontakt

Skolen arrangerer en «digital åpen dag» 10. februar

TERMINLISTE: Verdenscup Langrenn 2020-2021

TERMINLISTE: Ski Classics 2020-2021

TERMINLISTE: Verdenscup Skiskyting 2020-2021

Annonse
Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SPØRSMÅL nr. 41: – Det burde egentlig være en ski hvor begge deler kan funke, både klassisk og skøyting. Hva vil du anbefale?

SE SVAR FRA SKIPLUKKERN:

Sjur Røthe. Foto: Modica/NordicFocus.

NM PÅ SKI: SJUR RØTHE VANT NM-GULLET PÅ 15 KM FRI

Fra starten i Kobberløpet et tidligere år. Foto: Anders Lea Karlskås.

MÅ UTSETTE: – Marcialonga Arctic Ski Race utsettes

Flyttes 1 måned utover i tid

Helene Marie Fossesholm på Junior-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Flyingpointroad.com.

NM PÅ SKI: HELENE MARIE FOSSESHOLM MED SOLEKLART NM-GULL PÅ 10 KM

Junior vant Senior-NM

SMØRETIPS: NM Trondheim 2021 (del 1 i januar)

Oppdatert 14. gang - Tirsdagens renn - 6 ulike smøremerker

Sturla Holm Lægreid. Foto: Manzoni/NordicFocus.

UTTAK: VERDENSCUP ANTERSELVA 2021

5 damer + 6 menn

UTTAK: EM Skiskyting Duszniki Zdroj 2021

6 DAMER + 6 MENN

Marte Olsbu Røiseland med sine VM-medaljer, 2 bronse og hele 5 gull, fra verdensmesterskapet i Anterselva / Antholz 2020. Foto: Manzoni/NordicFocus.

UTTAK: VM Skiskyting Pokljua 2021

6 kvinner + 5 menn

Resultater NM Trondheim 2021 (del 1 i januar)

En økt på Strava utført av Øystein Pettersen. Til høyre en puls- og GPS-klokke fotografert av Swix-mannen Håvard Rønning. Collage: Langrenn.com.

ALLE ER PÅ STRAVA – HVORFOR DET?

STARTLISTER: NM Trondheim 2021 (del 1 i januar)

Tirsdagens startlister publisert

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

UTTAK: Verdenscup Lathi 2021 - Norges tropp

6 DAMER + 6 MENN

Erik Valnes. Foto: Modica/NordicFocus.

NM PÅ SKI: ERIK VALNES VANT NM-GULL PÅ 10 KM

Ebba Andersson. Foto: Modica/NordicFocus.

UTTAK: SVERIGES TROPP TIL VERDENSCUP LAHTI 2021

Se hele nyhetsarkivet