Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Til fjells for å finne formen

Trond Iversen var svært skuffet etter sprinten i Kuusamo. I går dro han alene til fjells for å finne tilbake til formen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Trond Iversen mistet verdifull trening i høst. Så langt har ikke verdenscupstartene svart opp til forventningene. Denne uken velger han å dra alene til Geilo for å forberede seg maks til verdenscupen i Rybinsk.

Fullt fokus
- Jeg skal ligge her på Geilo for meg selv frem til tirsdag. Her får jeg trent det jeg skal i tillegg til maks med hvile mellom øktene. Her kan jeg ha fullt fokus, mens hjemme måtte jeg sittet mye i bil for å komme på ski i tillegg til at jeg har to unger som er i hundre om dagen, sier Trond Iversen til langrenn.com.

I Kuusamo gikk Iversen greit videre fra prologen, men i kvartfinalen sa det stopp.

- Jeg er ordentlig skuffet over rennet i Kuusamo. Resultatet og følelsen jeg hadde i år sammenliknet med i fjor var helt forskjellig. I fjor kunne jeg fly opp bakken, men det kunne jeg ikke i år. Jeg kjente allerede i prologen at jeg ikke hadde den spruten jeg har når jeg går fort i klassisk, forklarer Iversen.

Kjedelig følelse
Under den harde samlingen sprintlandslaget hadde i høst i Trondheim var Iversen i mye bedre slag enn det han er nå. Han måtte stå over åpningsrennene på grunn av forkjølelse og mangler mer på formen enn det han trodde.

- Det er en kjedelig følelse, men nå håper jeg riktig trening kan gi mer futt i beina. Jeg kommer til å kjøre intervaller for å bygge formen videre motormessig. Rennet i Rybinsk blir såpass viktig at jeg velger å være her på Geilo og konsentrere meg 100 prosent om treningen, uttaler 31- åringen.

Daglig kommer han til å ha kontakt med sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune.

- Jeg kommer til å holde han oppdatert på hva jeg gjør her oppe. Vi tok en ordentlig prat i går om hva som er viktig å gjøre denne uka. Jeg er imidlertid såpass rutinert nå at jeg ikke trenger en trener til å passe på hva jeg gjør på hver trening.

Behov for behandling
Iversen har også tatt opp tråden med fysioterapeuten.

- Det ligger nok litt der også og det var lenge siden jeg hadde vært hos fysioterapeut. Jeg hadde behov for behandling på beina og det kjente han. Han sa det var en del groms i beina og det hindrer blodgjennomstrømningen. Det kan være en årsak, men jeg må gjøre flere ting riktig, avslutter Trond Iversen til langrenn.com.

Iversen føler et visst press til å prestere i Rybinsk for å være sikker på en plass i troppen til Canada. Også for hans egen del blir det viktig å prestere i Russland neste helg.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut