jan_e_sjusjøen270x149

Til Vuokatti for egen regning

Jan Egil Andresen har ikke innledet sesongen slik han håpet. Nå drar han til Skandinavisk Cup for egen regning for å vise seg fram.
Tips en venn  Skriv ut


Jan Egil Andresen hadde ett mål før denne sesongen tok til. Det var å gå seg inn på verdenscuplaget fra første stavtak. Og et forrykende testrenn på Gålå helga før Beitostølen, vitnet om skumle hensikter fra Hamar-løperen. Men det knallsterke testløpet har han ikke klart å følge opp.

- Det er vel ingen hemmelighet at jeg ikke er spesielt fornøyd med sesonginnledningen, men jeg har ikke helt klart å sette fingeren på hva som har gått galt heller, sier Andresen.

Noen verdenscupdiskusjon har han vært milevis unna, så nå prøver han seg i Skandinavisk Cup, selv om han ikke er tatt ut fra Skiforbundets side.

Vil nærme seg
- Det betyr at jeg må stå for alt selv, men jeg får god støtte fra klubben og personer rundt meg. Uten dem hadde jeg ikke hatt mulighet til dette.

Onsdag morgen reiser Andresen til Finland.

- Jeg må gå konkurranser på høyt nivå for å bli bedre selv også. Så håper jeg også at det kan bli lagt merke til at jeg gjør dette for å vise meg, men jeg er avhengig av et godt resultat, sier han.

Det at så mange gode nordmenn stiller til start har også inspirert.

- Det at folk som John Kristian Dahl, Simen H. Østensen og Krister Trondsen stiller gir meg motivasjon. Jeg er imponert over dem i år, spesielt Østensen, og da vil løpene i Finland gi meg en god sjanse til å vise nivå, mener Jan Egil Andresen.

Han mener at Østensen har vært god nok for en topp 15 plassering i verdenscupen med det han har vist så langt i sesongen.

Han er overbevist om at en nordmann kommer til å vinne i Vuokatti. Han eget mål er å være nærmere Østensen og Dahl enn han var på Sjusjøen sist helg.

Ikke gitt opp VM
Nå nyter han rolig dager hjemme på Elverum før han skal til Finland i dag.

- Ser du det som en mulighet å kunne ta ledelse sammenlagt etter disse tre løpene og få friplass etter jul?

- Nei, jeg gjør nok ikke det. Jeg tenker nok heller på en sammenlagtseier totalt, så jeg får en sjanse de første rennene neste år. Det er mer realistisk. Jeg har jo vunnet Skandinavisk Cup før.

Nå har han ordnet reise, overnatting og smører. Det har kostet rundt 10 000 kroner, og Andresen er takknemlig for støtten han har fått.

- Det kommer på rundt samme pris som 16 dager i Ramsau. Og ut i fra mine mål før sesongen så hadde jeg jo ikke planlagt å gå her, men jeg må være med her.

Nå er målet å gå et bra skøyterenn, få igjen selvtilliten og komme på bedre tanker enn det sesongen så langt har brakt.

 Videre er planen en rolig og god treningsperiode i jula, for å komme i form til NM.

- Jeg har lagt en plan for å komme i form til NM. Jeg har trua på det, sier Andresen.

- Har du gitt opp VM-håpet?

- Nei, så langt der ifra. Men jeg vet at jeg må gå fort, veldig fort, umiddelbart over jul.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut