-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Tilbake til hektene

Roger Aa Djupvik fikk en tøff sesongstart med sykdom. Nå sikter han seg inn mot verdenscupdeltakelse igjen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Det ble mye norsk på pallen i helgen. Både i Rybinsk og Finland gikk nordmenn til topps alle dager. Roger Aa Djupvik har vært borte fra verdenscupen den siste tiden, men viste under helgens skandinaviske cup at han er på vei tilbake i det aller beste selskap.

Mer å gå på
Fasiten etter helgen ble seier på fredagens 15 kilometer klassisk, 27. plass på lørdagens sprint og sjetteplass på søndagens 15 kilometer fristil

- Jeg har kommet meg til hektene igjen etter Beitostølen og har trent bra den siste tiden, samtidig som jeg har mer å gå på. Nå håper jeg å få en sjanse i verdenscupen etter nyttår, sier Roger Aa Djupvik til langrenn.com.

Landslagsløperen leder skandinavisk cup etter helgens konkurranser og har dermed friplass til verdenscuprennene i Canada.

- Jeg vet allikevel ikke helt sikkert om jeg får gå. Jeg vet ikke hvor mange skiforbundet har tenkt til å sende bortover, men jeg får ta en prat med sjefene, medgir Djupvik.

Lettest å være med fra start
Det er ikke lett å gå seg inn igjen på verdenscuplaget når utøverne leverer så gode resultater som i Rybinsk denne helgen.

- Det er helt klart lettest å være med fra start og vanskeligere å gå seg inn igjen på laget, men jeg får bare gjøre så godt jeg kan. Det er mange nordmenn som går fort på ski om dagen, noe som vitner om høyt nivå. Formen er imidlertid mye bedre enn den har vært og jeg håper på mulighet for verdenscup.

De tre beste sammenlagt i skandinavisk cup får friplass i verdenscupen frem til jul neste sesong. Djupvik kommer til å stille til start under den neste skandinaviske cupen på Tolga, men vet ikke hvordan resten av sesongen kommer til å se ut. Han har ikke fått signaler om deltakelse i Tour de Ski.

- Jeg går nok på Tolga, men om jeg går resten av skandinavisk cup vet jeg ikke akkurat nå. Det kommer litt an på om det eventuelt blir Canada der jeg da mister en helg. Jeg får se litt utover hva jeg får gå. Det er andre renn som er mer aktuelle for meg enn Tour de Ski, forklarer han.

Treningsperiode
Nå venter mengdetrening og juleferie for Djupvik.

- Nå kommer jeg ikke til å gå noen renn før jul. Jeg drar snart hjem til Hyen for å feire jul og kommer til å gå et lokalt renn der i romjula. Nå blir det en treningsperiode i jula for å være klar for rennene etter nyttår, avslutter Roger Aa Djupvik.

Troppen til Tour de Ski offentliggjøres kl 14 i dag.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut