-->
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

TILDELING: NM PÅ SKI 2022 ER BESLUTTET

Det var stor konkurranse om å få retten til å arrangere hoved-NM i langrenn sesongen 2021-2022.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)




Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Harstad fikk NM på ski 2022

Harstad er tildelt NM i langrenn for 2022. Dette besluttet styret i Norges Skiforbund onsdag.

Sesongen 2021-2022 blir spesiell når det gjelder NM del 1 i langrenn. Ettersom OL arrangeres i Beijing i februar blir det ikke rom for et ski-NM i slutten av januar. Dermed blir NM langrenn del 1 et hoved-NM i etterkant av sesongen i månedsskiftet mars/april.

Det er også aktuelt at det kan bli innlagte NM-øvelser på Beitostølen i forbindelse med sesongstarten samme sesong, men dette avgjøres først etter at den internasjonale terminlista blir vedtatt.

I Harstad er det tradisjonelt snøsikkert om vinteren, og anlegget har de siste årene også økt sin kapasitet i forhold til snøproduksjon.

Klubbene i Harstad, Medkila Skilag og IF Kilkameratene, har også arrangert mange skirenn med stor suksess tidligere, men har aldri arrangert et mesterskap på nivå med NM del 1 før.

– Harstad er en solid søker og en god kandidat for et Norgesmesterskap i langrenn del 1, og det er stor langrennsinteresse i distriktet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM del 2 i 2015 er gode, og vi ser frem til et spennende hoved-NM i langrenn om to år, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

– Vi har jobbet jevnt og trutt de siste årene med å arrangere skirenn av god kvalitet i Kilbotn. Avgjørelsen i Skiforbundet setter vi stor pris på. Vi lover å levere et topp NM del 1 for langrennssporten i 2022.

– I vinter mistet vi to store arrangement på grunn av korona, da var det ekstra gledelig med denne avgjørelsen i Skiforbundet, sier rennleder for NM i langrenn i 2022, Rune Tøllefsen. 

Det var stor konkurranse om å få retten til å arrangere hoved-NM i langrenn sesongen 2021-2022.

I tillegg til Harstad søkte også Beitostølen, Gålå, Alta, Tolga, Hovden og Lillehammer.

* Se også oversikt over alle NM-arrangører fra 1994 til nå


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus