-->

TILDELT PRIS FOR 2019: – Han har stått konsistent og rakrygget

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rune Andersen er tildelt Idrettspolitisk Pris for 2019 for sin innsats mot doping i idretten.

Det er Idrettspolitisk Råd som står bak prisen.

I begrunnelsen heter det blant annet at Andersen har vært blant landets klareste stemmer i antidopingarbeidet og har viet livet sitt til ren idrett.

Andersen har siden 2013 arbeidet som avdelingsleder og spesialrådgiver i Internasjonal Avdeling i Antidoping Norge (ADN).

I en pressemelding heter det at han har gjort seg fortjent til årets pris for sitt arbeid med etterforskningen av russisk friidrett på vegne av Det Internasjonale Friidrettsforbundet i over tre år.

«Han har stått konsistent og rakrygget i dette særdeles krevende arbeidet og vært Sebastian Coe sin høyre hånd om dette temaet på den internasjonale scenen. Russland er fortsatt utestengt og kunne ikke delta som nasjon i Friidretts-VM 2019. Få, om noen norske idrettsledere, har den internasjonale anerkjennelsen og respekten som Rune Andersen i de internasjonale idrettsorganisasjonene», heter det i meldingen.

Rune Andersen var i 2001/02 sentral ved opprettelsen av Antidoping Norge som en separat stiftelse atskilt fra Norges idrettsforbund.

Fra 2002 til 2013 var Andersen WADA-direktør med hovedoppgave å få det internasjonale regelverket på plass.

Tildelingen skjer ved Idrettspolitisk Forums møte onsdag kveld.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus