-->
Marit Bjørgen underveis i prologen under sprinten i Lenzerheide, 3. etappe av Tour de Ski 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Marit Bjørgen underveis i prologen under sprinten i Lenzerheide, 3. etappe av Tour de Ski 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Tok til tårene etter sprintmareritt

Tour de Ski

Marit Bjørgen tror ikke at magesmertene hun ble rammet av tirsdag gjør at hun må hoppe av hele Tour de Ski. - Jeg får legge meg i senga, og så blir jeg klar til i morgen, sa hun.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Det er ikke farlig med tanke på Touren videre. Nå skal jeg komme meg på hotellet og få i meg næring. Jeg får legge meg i senga, og så blir jeg klar til i morgen, sa Bjørgen til Adresseavisen.

Det sa hun etter at hun fikk summet seg. Hun ville ikke snakke med noen i pressesonen. Bjørgen gråt etter at tirsdagens sprint ble ødelagt av mageonde.

Småsting
– Hun kjente småsting i magen og var ikke helt 100 prosent. Jeg merket det under oppvarming at hun ikke var helt til stede på grunn av magesmertene. Du er nødt til å være 100 prosent for å prestere, forklarte landslagstrener Egil Kristiansen.

33-åringen tok seg gjennom prologen med tredje beste tid, og da virket det som lite var feil, iallfall for de av oss som sto på sidelinjen.

Men i kvartfinalen ble det bomstopp. 13.-plassen gjorde at Bjørgen også mistet sammenlagtledelsen til Ingvild Flugstad Østberg.

Landslagstreneren trodde i pressesonen at Bjørgen nokså sikkert ville fortsette Touren onsdag. Men senere på kvelden uttalte han at han likevel ikke var helt trygg.

– Vi får se hva kvelden bringer, men jeg tror ikke at hun kommer til å trekke seg.

Synd
Bjørgens smell gjør at det er tettere enn noensinne i kvinneklassen i Tour de Ski etter tre etapper.

– Synd! var Therese Johaugs kommentar til Bjørgens kvartfinaleexit. Johaug ble selv nummer 24, men er ikke mer enn 46 sekunder bak teten med 11.-plassen i sammendraget.

Nå kommer det fire gode konkurranser på rappen for Johaug.

– Jeg gleder meg til det blir distanserenn. Mye kan fortsatt skje, og jeg må ta dag for dag og se hvordan det utvikler seg, sa Johaug.

---

Tour de Ski - Etappe 3 av 7
Lenzerheide, Sveits - 31. desember 2013

Kvinner - Sprint fri teknikk - Finale

1. Ingvild Flugstad Østberg, Norge 2:58,0
2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge +0,14
3. Denise Herrmann, Tyskland +0,82
4. Laurien Van der Graaff, Sveits +2,60
5. Hanna Kolb, Tyskland +4,14
6. Sophie Caldwell, USA +6,80

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus