Tore Bjørseth Berdal strekker frem beinet så langt han greier, men til høyre for han sklir Petter Eliassen over målstreken noen cm foran. Dermed ble det 2.plass i König Ludwig Lauf 2015 - Berdals første pallplass i langløpscupen. Foto: Magnus Östh

Tore Bjørseth Berdal strekker frem beinet så langt han greier, men til høyre for han sklir Petter Eliassen over målstreken noen cm foran. Dermed ble det 2.plass i König Ludwig Lauf 2015 - Berdals første pallplass i langløpscupen. Foto: Magnus Östh

Tore Bjørseth Berdal: - Viljen var stor og jeg var så sliten

Tore Bjørseth Berdal fra Team United Bakeries forteller om de dramatiske siste kilometerne av helgens renn i Swix Ski Classics, König Ludwig Lauf, og sin hittil sterkeste plassering i langløpssirkuset.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Rennet ble i stor grad slik vi hadde sett for oss på forhånd. Det ble et litt rart renn siden det snødde en del underveis.

- Vårt lag bar preg av å være litt skadeskutt med kun Øystein og meg på start. Planen vår var derfor å gjøre minst mulig i feltet, ta spurtpoeng underveis og forsøke å overta kommandoen mot slutten.

- Planen funka greit nok. På slutten fikk jeg det egentlig akkurat slik jeg ville. Eliassen gjorde en kjempejobb i front, og jeg lå bak og kunne spare krefter.

- Jeg slo til før brua og kom først dit. Men så kom det en seig, oransje figur inn i synsfeltet og snek seg forbi meg.

Mistet balansen
27-åringen fra Team United Bakeries kom først inn på oppløpet, men mistet rytmen et lite øyeblikk, ikke mange stavtakene før mållinjen. Delvis leende beretter han om hva som skjedde.

- Det var kjørt opp med løypemaskin de siste 5 km slik at det gikk an å gå fremst, men ikke etter den viktige brua på slutten. Så da vi kom over den var det plutselig hinsides trått og noe dårlige spor.

- Viljen var stor og jeg var så sliten, det var tungt å gå først fra brua og inn. Så det endte med at jeg i all min iver mistet balansen og fikk et tak uten noe særlig kraft. Litt uheldig og udyktig, men det var likt for alle. Sånne ting skjer, legger Berdal konstruktivt til.

Fikk betalt
For Berdal var dette rennet det beste han har gjort hittil i Swix Ski Classics, og vi lurer på hvordan han nå i lys av denne oppturen ser på resten av sesongen.

- Ja, det var absolutt en opptur og min hittil beste plassering i karrieren. Det er dette jeg satser på, så å få betalt for den treninga man legger ned er betydningsfullt.

- Jeg har prioritert trening til langløp og valgt å neglisjere fullstendig vanlig distansetrening. Det er godt å se at det betaler seg å trene dedikert over tid.

- Dette er min tredje sesong med langløp, og den andre sesongen jeg trener skikkelig hardt for det.

- Jeg føler at det er først i år jeg begynner å bli sterk nok til å stake, og finner akkurat det veldig artig og motiverende.

Teksten fortsetter under bildet
beito-14-01-f-borg.jpg
Tore Bjørseth Berdal i forbindelse med Team United Bakeries sin samling på Beitostølen like før sesongstart. Foto: Erik Borg.

TV og Playstation
Det har vært en svært hektisk januarmåned i Swix Ski Classics med hele fire renn på fire uker.

- Nå tar sirkuset fri i februar før høydepunktene igjen kommer som perler på en snor i mars, først av dem Vasaloppet 8.mars.

- Det har vært en utrolig spennende, innholdsrik og slitsom måned for oss langløpere, så blir deilig å være litt hjemme og slappe av igjen.

- For min del blir det TV-titting og Playstation et par dager, før jeg begynner å trene litt smått utover i uka. Det blir nok få konkurranser for min del antageligvis, jeg satser heller på å få en god treningsperiode.

- Med tanke på Vasaloppet blir det spennende å se. Det er vårt VM og OL, og det desidert største løpet i langløpssirkuset.

- Treningsmessig for min del blir å friske opp igjen med de aller lengste turene slik som vi hadde i høst. Turene blir ikke like ekstreme som i høst, da ryker nok for mye av overskuddet med, men de blir lange. Jeg skal kjøre på og håpe at formen holder resten av sesongen, forteller stakefantomet. 

- Jeg håper vi blir fulltallige igjen til Vasaloppet, ingenting hadde vært mer moro enn det. Tittelforsvareren blir viktig å få tilbake fra sykdom (John Kristian Dahl, journ.anm.).

- Med Dyrhaug vet vi ikke helt hvordan det blir ennå. Det kommer an på om han har en sterk verdenscupplassering å forsvare i Lahti eller ikke. Men han skal i hvert fall gå Birken. Da blir han en viktig løper for oss. 

- Birken blir nesten som en dobbelt jaktstart i år, med så mange verdenscupløpere til start. De må stikke oppover, og så skal vi jage dem bort- og nedover, avrunder Tore Bjørseth Berdal.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse