KIRKEBAKKEN GP: Resultater alle klasser| TOTEN SKIFESTIVAL: RESULTATER: Lørdag 50 km: Kvinner- Menn| Fredag 10 km: Kvinner- Menn| Program| Startliste| VELDIG MANGE ANDRE RESULTATER mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| FØLG LINDESNES - NORDKAPP
Tore Ruud Hofstad på stafetten under ski-VM i Liberec i 2009, hvor Norge gikk inn til gull. Foto: Domanski/NordicFocus.

Tore Ruud Hofstad på stafetten under ski-VM i Liberec i 2009, hvor Norge gikk inn til gull. Foto: Domanski/NordicFocus.

Tore Ruud Hofstad inn i nye Team ParkettPartner

Han har en sterk portefølje av VM-medaljer, og med et slikt utgangspunkt blir 34-åringen Tore Ruud Hofstad en form for sportslig frontfigur for nye Team ParkettPartner. - Vårt mål er å være det dominerende langløpslaget for Innlandet, sier teamets manager til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

Kristian Fæste, som i sin tid var blant gründerne til bedriften Xtra Personell og en sentral samarbeidspartner da Aukland-guttas lag, Team Xtra Personell, nå Centric, fikk luft under vingene, er blant eierne av det nye selskapet Langløp AS.

Bedriftens formål beskrives slik:
Rekruttere de beste løperne i Innlandet, og med dette kunne hevde seg både nasjonalt og internasjonalt i Swix Ski Classic. Med de beste løperne er målet at Langløp skal fremstå som et attraktivt sponsorobjekt i Innlandet og på denne måten danne økonomisk grunnlag for å nå målene som er satt opp.

Arnt Nyborg er med i det cirka håndfull store eierkollegiet bak Langløp AS.

- Min rolle blir å være sportslig leder for Team ParkettPartner, sier Arnt Nyborg.

- Vi gjør som Daniel Holm fra Team NPRO fortalte til Langrenn.com for noen dager siden, altså om hvordan fremtidens private lag bør organiseres. Vi bygger en organisasjon med mange dyktige folk som har sine roller, forklarer Nyborg.

Slik beskrev NPRO-manager Daniel Holm modellen overfor Langrenn.com: - Kall det gjerne mer delt og styrt eierskap med flere nøkkelpersoner, ikke bare en manager som eier og styrer alt - det tror jeg ikke er helt bra for det langsiktige perspektivet.

** Se saken "Team NPRO setter sluttstrek".

Langsiktighet ligger til grunn
Det at selskapet og selve laget har ulike navn har sin naturlige forklaring.

Langløp AS skal eie og drive laget, mens Team ParkettPartner over tid kan ha ulike tittelsponsorer, slik vi ser med profflag i sykling som jevnt og trutt bytter navn, og vi også har sett med for eksempel Aukland-laget Team Centric, Alsgaards Team LeasePlan Go og også med laget som huser sist vinters langløpstopper, Kjølstad og Dahl, Team United Bakeries.

- På denne måten har vi et fast selskap som står bak, uavhengig av hvem som til enhver tid er våre sponsorer, poengterer Arnt Nyborg.

- Alle løperne vil gå for sine respektive klubber og i resultatlista vil det da stå både klubbnavn og Team ParkettPartner, legger han til.

Birken-topper
- Hvem blir å finne i laget?

- Vi har løpere som har dominert sine klasser i seedingsrenn og vært på pallen i sine aldersklasser i Birkebeinerrennet.

- Hva blir ambisjonene med et slikt utgangspunkt?

- Det er å være i toppen i ulike aldersklasser i Birken. Vi kommer også til å ha et stort opplegg rundt Vasaloppet og trolig også Marcialonga. I de sistnevnte renn er det ikke den fokusen på aldersklasser, men plasseringer rundt topp 50 totalt er noe som kan være aktuelt.

Lagets base blir å finne i traktene rundt Ringsaker, Moelv og Åsmarka, like sør for Lillehammer. Sjusjøen og skisporene vi kjenner fra nettopp Birken, vil være et slags sentrum for løperne i de snørike måneder.

VM-vinner på laget
I Team ParkettPartners gruppe 1 finner vi 11 navn, gruppe 2 inneholder 13 navn, altså 24 løpere totalt. Men det er ikke sikkert det stopper der.

- Vi har fått stor respons av henvendelser, så det kan komme til nye navn frem mot sesongstart, forteller Nyborg.

Han sier også at det blant kriteriene er at man enten er i full jobb, eller at man studerer på fulltid, for å bli en del av dette nye langløpslaget.

- Vi har mange gode avtaler, men ikke noe stort millionbudsjett. Tanken er at løperne skal kunne prestere på et høyere nivå enn tidligere gjennom å være en del av Team ParkettPartner.

- Dere har fått med Tore Ruud Hofstad på laget, snakker vi om en større satsing?

- Tore må nesten selv svare for sine ambisjoner, men jeg tror at han savnet et langløpsmiljø han kunne være en del av. Jeg har tro på at Tore vil få inspirasjon og motivasjon til å gjøre mer ut av sin deltakelse i turrenn nå som han blir en del av Team ParkettPartner, avrunder Arnt Nyborg.

Som satsende distanseløper tok Tore Ruud Hofstad en rekke NM- og VM-medaljer. Individuelt ble det både VM-sølv og -bronse, mens stafettene ga fire VM-gull som utbytte i perioden 2003 til 2009, ett av disse i teamsprint.

---

Team ParkettPartner per 15. juni 2014
Gruppe 1

Tore Ruud Hofstad
Øyvind Viken
Bjørn Høiby
Torbjørn Stalsberg
Jon Evensen
Kristian Skar
Jørn Hemma
Bjørnar Onsum
Heine Toftegaard
Bjørn Robstad
Anders Kampenhøy
---
Trenere og støtteapparat
Jarle Jakobsen
Arnt Nyborg
Odd Ivar Sørli

Gruppe 2
Johs Hemma
Hågen Løvseth
Per Christian Torgesrud
Geir André Holum-Jakobsen
Anne Storslett
Annette Christin Lund
Sondre Haugen
Kjersti Holum-Jakobsen
Kai Morten Martinsen
Øyvind Wennersberg
Trond Harald Sand
Kjell Vegard Opheim
Torbjørn Bonkerud

Team ParkettPartners hjemmeside


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse