RESULTATER: Ski Classics: Toblach-Cortina: Kvinner- Menn| Verdenscup Lahti: Stafett: Kvinner- Menn| 15/30 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Herrenes seierspall på femte etappe av Tour de Ski 2020/2021. FV: Ivan Yakimushkin (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Evgeniy Belov (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på femte etappe av Tour de Ski 2020/2021. FV: Ivan Yakimushkin (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Evgeniy Belov (3). Foto: Modica/NordicFocus.

TOUR DE SKI: ALEXANDER BOLSHUNOV DUNDRET PÅ HELT ALENE

Se status for våre norske kort

Onsdag var det 15 km jaktstart for herrene på Tour de Ski's 5. etappe i Toblach.

Tips en venn  Skriv ut

Onsdag var det 15 km jaktstart for herrene på Tour de Ski's 5. etappe i Toblach.

Jakstarten var ikke basert på stillingen i totalen, men kun på resultatene fra gårsdagens etappe som også gikk i Toblach.

Alexander Bolshunov la i vei fra startblokka aller først, 8 sekunder foran Denis Spitsov, deretter fulgte ytterligere tre russere frem til det hadde gått 22 sekunder fra Alexander startet.

Løperne bak ble raskt samlet, men Alexander Bolshunov fikk aldri selskap. Han bare dundret på og økte ledelsen hele veien. Han ble klokket i mål på 34:32.9.

Da de øvrige løperne spurtet om de resterende pallplassene hadde det gått nærmere minuttet i rennet som ble gått i klassisk teknikk, de var over 55 sekunder bak.

Rapportene var smøretipsene her på Langrenn.com i forkant av start forteller for øvrig at det var minus 6,6 grader i snøen og 3,6 grader i lufta ved lunsjtid i dag.

SAMMENLAGT

I sammendraget leder nå Alexander Bolshunov med hele 2 minutter og 6 sekunder foran sin landsmann Artem Maltsev, mens det er fransk på tredjeplass gjennom Maurice Manificat, han er 2:09 bak.

Av de seks fremste er det nå fem russere.

STATUS FOR NORSKE KORT

Som kjent gjør koronafrykten at det norske landslaget ikke deltar i Tour de Ski ved denne korsvei. Men vi har noen løpere som har sterke bånd til Norge gjennom bosted, klubbtilhørighet eller til og med i form av doble statsborgerskap.

Dette gjør at vi kan glede oss over deltakelse av menn som Andrew Musgrave, Snorri Eythor Einarsson og Thomas Maloney Westgaard. Trioen er plassert som nummer 25, 47 og 48 blant de 60 løperne som fortsatt henger med i Touren.

Tidsmessig ligger de 6:22, 10:09 og 10:37, men husk da også at umulige Bolshunov i front leder med over 2 minutter.

Nå er det hviledag for tur, mens Tour de Ski fortsetter i Val di Fiemme på fredag. Da er det 15 km fellesstart på programmet.

Se også: Slik gikk det med damene (intenst spurtoppgjør)

TOUR DE SKI

6. januar 2021

Toblach - Italia

---

5. ETAPPE - MENN - 15 KM - JAKTSTART - KLASSISK

1. Alexander Bolshunov, Russland 34:32.9

2. Ivan Yakimushkin, Russland 35:28.4

3. Evgeniy Belov, Russland 35:28.5

* Komplette resultater denne etappen

* Klikk for sammenlagtliste justert for bonussekunder


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse