RESULTATER: Ski Classics: Toblach-Cortina: Kvinner- Menn| Verdenscup Lahti: Stafett: Kvinner- Menn| 15/30 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Herrenes seierspall og sluttstilling i Tour de Ski 2020/2021. FV: Alexander Bolshunov (2. plass), Denis Spitsov (1) og Maurice Manificat (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall og sluttstilling i Tour de Ski 2020/2021. FV: Alexander Bolshunov (2. plass), Denis Spitsov (1) og Maurice Manificat (3). Foto: Modica/NordicFocus.

TOUR DE SKI: ALEXANDER BOLSHUNOV VANT TOTALT – MONSTERBAKKEN VUNNET AV DENIS SPITSOV

Tour de Ski avsluttet med rennet opp Monsterbakken i Val di Fiemme søndag ettermiddag.

Tips en venn  Skriv ut

Tour de Ski avsluttet med rennet opp Monsterbakken i Val di Fiemme søndag ettermiddag.

Touren har fra start til slutt vært preget av flott vintervær i Mellom-Europa. Smøretipsene foran start i dag hos Langrenn Pluss meldte om 8 kuldegrader både i snøen og i lufta.

Alexander Bolshunov la i vei på fellesstarten i fri teknikk med en ledelse på flere minutter, hele 3:22 foran Maurice Manificat og deretter ytterligere tre mann i løpet av 28 sekunder.

På stadion og nedover dalen til bunnen av alpinbakken var feltet samlet. I starten av den lange stigningen kjørte en trio franskmenn opp farten.

Allikevel var det den russiske stormakten som også i dag kapret en ny etappeseier. Denne gangen gjennom Denis Spitsov på sluttiden 32 minutter og 41 sekunder.

Oppover i klatringen viste Alexander Bolshunov svakhetstegn og han måtte til og med ned på knærne en tur. Men han hentet seg mot slutten av løpet og berget andreplass for dagen med 32:54, kun to små sekunder foran Maurice Manificat fra Frankrike.

STØRSTE TOTALTSEIER

Det var ingen tvil om at totalseieren skulle havne hos Bolshunov. Spørsmålet var bare hvor stor den skulle bli til slutt. Den ble på nesten 3 1/2 minutt og er med det tidenes største seiersmargin i følge hva NRK rapporterte i sin direktesending. Den gamle rekorden skal ha tilhørt Martin Johnsrud Sundby.

NORSKE DELTAKERE

Grunnet koronafrykt deltok ikke Norges landslag, som eneste nasjon. Men helt tomt av norske passbøker var det ikke i Mellom-Europa de siste dagene. Et par karer med doble statsborgerskap gikk for henholdsvis Irland og Island.

Dette er Thomas Maloney Westgård og Snorri Eythor Einarsson. Førstnevnte gjorde seg spesielt bemerket da han ble nummer ni på fellesstarten fredag (se bilde og egen omtale fra det løpet).

Etter dagens avslutningsetappe endte Thomas på 38. og 41. plass. De var 14 minutter og 15:16 bak seiersherren.

NORDEN HAR EN JOBB Å GJØRE

51 løpere tok seg gjennom hele Tour de Ski. Beste nordiske løper ble svensken Oskar Svensson, mannen som overraskende vant gårsdagens sprintetappe. Oskar kom på 16. plass, 8:25 etter vinneren. Beste finne var Markus Vuorela på 27. plass, + 10:45.

5 av de 6 første plassene gikk til Russland. Og av de 11 fremste var det bare sveitseren Dario Cologna på 8. plass som ikke var enten fra Russland eller Frankrike.

Se også: Slik gikk det med damene (holdt unna og vant soleklart)

TOUR DE SKI

10. januar 2021

Val di Fiemme - Italia

---

8. ETAPPE - MENN - FINALE MONSTERBAKKEN - 10 KM - FELLESSTART - FRI

1. Denis Spitsov, Russland 32:41.0

2. Alexander Bolshunov, Russland 32:54.3

3. Maurice Manificat, Frankrike 32:56.2

---

SLUTTSTILLING - MENN

1. Alexander Bolshunov, Russland 3:32:32.3

2. Maurice Manificat, Frankrike 3:35:56.2

3. Denis Spitsov, Russland 3:36:09.0

* Komplette resultater denne etappen

* Klikk for sammenlagtliste justert for bonussekunder


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse