RESULTATER: Ski Classics: Toblach-Cortina: Kvinner- Menn| Verdenscup Lahti: Stafett: Kvinner- Menn| 15/30 km: Kvinner- Menn| SNARVEIER til VC Lahti: Ligger mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Thomas Maloney Westgård. Foto: Modica/NordicFocus.

Thomas Maloney Westgård. Foto: Modica/NordicFocus.

TOUR DE SKI: NORDMANN PÅ 9. PLASS – BOLSHUNOV INN TIL NY SEIER

Tour de Ski har nå kommet seg frem til Val di Fiemme. Der var det fellesstarter tidlig fredag ettermiddag, og det med norsk jubel.

Tips en venn  Skriv ut

Da Tour de Ski ankom Val di Fiemme for de tre avslutningsetappene ble det foran dagens 15 km fellesstart i klassisk fra smøregutta meldt til Langrenn Pluss om 15 minusgrader i snøen og 11 kalde i lufta.

Alexander Bolshunov har regjert som han vil i Touren så langt og også i dag slo han til med ytterligere en seier på sin vei mot finalen opp monsterbakken førstkommende søndag.

Feltet ble sprengt mot slutten av løpet, ment et par mann maktet å henge med. Disse var Francesco de Fabiani fra Italia (som faktisk ledet foran nedkjøringen til stadion for siste gang) og Alexey Chervotkin fra Russland. De var henholdsvis to og fire sekunder etter seiersherren.

Norge er som kjent ikke med grunnet koronafrykt, men våre kvinner og menn konkurrerer i Norgescup Lyngan denne helgen (se egne saker om det på forsiden av Langrenn.com). Men selv om det norske landslaget har uteblitt så kan vi alle juble over Thomas Maloney Westgaard.

Thomas holder hus i Trøndelag, men har dobbelt statsborgerskap grunnet irske aner. I dag slo han seg inn i på resultatlistas 9. plass. Det er for å si det mildt en helt magisk prestasjon av en løper fra ett av verdens minste landslag i langrenn.

SAMMENLAGT

I sammendraget økte nå Alexander Bolshunov, som også dro med seg 27 av 30 mulige bonussekunder i dag, sin ledelse til 2 minutter og 37 sekunder.

Nærmest ligger franskmannen Maurice Manificat som igjen har russeren Ivan Yakimushkin kun 10 sekunder etter seg. 6 av de 9 fremste er russere (se oppslaget "HVOR STORT OG VIKTIG ER EGENTLIG ELITELANGRENN I RUSSLAND" fra Langrenn Pluss)

Ovenforomtalte Thomas Maloney Westgård er på 39. plass, 11:07 etter suverene Bolshunov.

Senere i dag er det damene som skal ut på sin fellesstart før Tour de Ski for sesongen 2020-2021 avrundes med to etapper i helgen.

Se også: Slik gikk det med damene (russland, tyskland, sverige)

TOUR DE SKI

8. januar 2021

Val di Fiemme - Italia

---

6. ETAPPE - MENN - 15 KM - FELLESSTART - KLASSISK

1. Alexander Bolshunov, Russland 41:33.7

2. Francesco de Fabiani, Italia 41:35.5

3. Alexey Chervotkin, Russland 41:37.4

* Komplette resultater denne etappen

* Klikk for sammenlagtliste justert for bonussekunder


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse