manpower270x150

Tredje løper i verdenscup

Løpere fra Team Manpower har dominert nasjonalt denne sesongen. Og i dag ble Martin J. Sundby, som tredjemann fra laget, tatt ut til verdenscup.
Tips en venn  Skriv ut

- Jeg må være så ærlig å si at jeg synes dette var veldig fortjent. Jeg føler meg i knallform, og har lyst til å vise meg fram når jeg nå har fått sjansen, sier Martin Johnsrud Sundby til langrenn.com.

 

Med det blir Martin Johnsrud Sundby den tredje løperen fra Team Manpower som går verdenscup denne sesongen. Fra før har Øystein Pettersen gått i Düsseldorf og Kuusamo, mens Roger Aa. Djupvik skal gå i Cogne på onsdag. Samtidig har Simen H. Østensen vært høyaktuell, men det ble bestemt at han skal gå Skandinavisk Cup, for å prøve å få seg en friplass i verdenscupen.

 

- Men det er jo ikke noe tvil om at Østensen er god nok for å gå i La Clusaz, men vi vurderer det dit hen at det er lurer å la han gå Skandinavisk Cup, sier sportssjef Åge Skinstad.

 

Løperne:

Alle de fem løperne på Team Manpower har markert seg sterkt denne sesongen.

 

Simen H. Østensen har vært langt framme i de fleste nasjonale renn. Vant på Sjusjøen sist helg. Er en løper som er god på alt fra sprint til 3 mil. Åge Skinstad karakteriserer han som en av Norges beste allroundere.

 

Øystein Pettersen har markert seg sterkt i sprint denne sesongen, spesielt med sin andreplass i Düsseldorf, der han etter et veddemål sprang naken i løype etter den sterke plasseringen.

 

Roger Aa. Djupvik har også vist seg som en sterk løper. Vant Natrudstilrennet med mange sterke navn på startstrek. Vært stabilt oppe i toppen nasjonalt. Blitt belønnet med en plass på verdenscuplaget til Cogne.

 

Martin J. Sundby har vært stabil i topp 3 i innledningen av sesongen. Ble belønnet med plass på verdenscuplaget til La Clusaz kommende helg.

 

Anders Gløersen er førsteårs senior og har ifølge lagkameratene tatt lange steg i riktig retning denne sesongen.

 

Drar lærdom av hverandre

- Hva er det som har gjort at Team Manpower er så langt framme nå?

 

- På dette laget har vi veldig forskjellige typer hva kvaliteter angår. Derfor har vi overført kunnskap oss i mellom. Det tror jeg er den største grunnen til at vi har gjort det så bra, sier Øystein ”Pølsa” Pettersen.

 

Han vil også takke Fredrik Aukland for mye, som var med å starte laget i 2004.

 

- Han ga oss mye kunnskap da han var inne. I år har vi ikke hatt noe trener i den forstad, men Anders Linnestad som manager, og vi har derfor vært nødt til å jobbe hardt selv, og vi har lært oss hva som fungerer, mener Pettersen.

 

Han får støtte av manageren.

 

- Vi er en utrolig sammensveiset gjeng som drar hverandre fram, sier han.

 

- Vurderte å legge opp

Og løperne har alt å takke Team Manpower denne sesongen, for Øystein Pettersen tror ikke han hadde vært mye til skiløper uten støtten fra laget.

 

- Jeg hadde nok lagt opp hvis jeg ikke hadde kommet på dette laget. Så jeg er overbevist om at vi ikke hadde prestert så godt hvis vi ikke hadde hatt laget i ryggen, sier han.

 

Sponsorene har bidratt med over 1 million kroner for at de fem løperne skal få et best mulig opplegg.

 

- Målet er jo at opplegget skal være så likt det Norges Skiforbund presenterer. Vi skal være et rekrutteringslag, sier Linnestad.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut