-->

Trekker ankesaken mot Wigernæs

Påtalenemnda i Antidoping Norge bestemte seg i dag for å trekke anken i saken mot Ine Wigernæs.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Det betyr i praksis at domsutvalgets frifinnelse av Ine Wigernæs således er rettskraftig. Beslutningen ble tatt etter en helhetsvurdering.

"Det er ikke lenger hensiktsmessig å opprettholde anken. Dette fordi aktsomhetsnormen som er lagt til grunn av doms- og appellutvalget i hhv. Wigernæs- og Valen-saken tilsier at anken ikke vil føre frem", heter det i en pressemelding fra påtalenemnda.

- Jeg er selvsagt kjempefornøyd, men vet ikke helt om jeg tør juble helt før jeg vet hva Det internasjonale skiforbundet (FIS) gjør. Selv om jeg er frifunnet, er det jo ikke godt å si hva de kan finne på. For tre uker siden ante jeg ikke at de kunne gjøre noe som helst, og plutselig fikk jeg en utestengelse i hodet. Men jeg håper selvsagt saken nå er avgjort, og at jeg kan konkurrere for fullt igjen, sier Wigernæs til NTB.

Hun har likevel tenkt til å ta saken videre til namsretten.

- Vi prøver saken for retten likevel, for den er levekraftig. Det er ganske viktig, for det vi faktisk gjør der er å slåss for Antidoping Norge. Vi slåss for at det de kommer fram til her i Norge, vår selvdømmeordning, det skal også gjelde internasjonalt, påpeker Wigernæs.

Påtalenemnda tar domsutvalgets avgjørelse til etterretning, selv om de mener at aktsomhetsnormen burde vært strengere.
(NTB / Nettavisen)

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut