---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour

TRIST SORTI

Leserinnlegg:

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

At Bård Amundsen trekker seg om generalsekretær i NSF er trist for skiidretten. Jeg har selv rykket ut og kritisert Amundsen, ikke minst for hans håndtering av N3 saken, men jeg har samtidig påpekt at Amundsen er en dyktig og innovativ leder. Jeg mener det er oppriktig synd at Amundsen nå må gå fra skuta i NSF, fordi arbeidsoppgavene har endret seg. Jeg er redd for at evnen til nytenkning og innovasjon vil bli svekket i NSF når ikke Amundsen lenger står ved roret. En generalsekretærstilling uten reell makt er selvsagt ikke spesielt interessant for en dyktig leder som Bård Amundsen. Amundsen styrke ligger slik jeg kjenner han, i å videreutvikle konsepter og å brande organisasjonen. Med Amundsens sorti er jeg redd for at NSF kan bli enda mere lukket og enda mere styrt av en liten indre kjerne som har vært preget av å holde kortene tett til brystet og til å bevare mer enn å tenke nytt. Jeg håper jeg tar feil, men er redd at jeg ikke gjør det. Organisasjonen har problemer å løse og bråket rundt smørere og skislip viser med all mulig tydelighet at det trengs en sterk og fast ledelse. Neste år er det VM på hjemmebane. Mye kan tyde på at de tillitsvalgte  sammen med sportslig ledelse har tatt så omfattende grep at stillingen som generalsekretær nærmest har blitt overflødig. Det er synd for utviklingen av norsk skiidrett. Det skal ikke bli lett å finne en ny person til en  stilling uten meningsfylt innhold, som lett kan bestå i å være en "nyttig idiot" for den valgte ledelse. Styret styrer, men i de fleste organisasjoner er det slik at det er generalsekretæren som legger frem saker og forslag og staker ut kursen. Kansje ble Amundsen en for sterk og for innovativ leder for den konservative nikkersadelen? At det har vært maktkamp i kulissene er det ingen tvil om. 9 måneder er svært kort tid og Amundsen har knapt blitt varm i trøya. Samtidig står det respekt av avgjørelsen om å trekke seg, når stillingen ikke lenger har de utfordringer som Bård Amundsen søkte.  

Per Morten Hoff 
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut