Fra stien French Moustache i Gullia i Trysil. Foto: Vegard Breie.

Fra stien French Moustache i Gullia i Trysil. Foto: Vegard Breie.

Trysil tar sommeren til nye høyder

Til sommeren blir det enda mer sykkelmoro i Trysil.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Stisykling har blitt Trysils store sommersuksess. Totalt ble det i fjor syklet over 150 000 runder på deres populære og helt unike sykkelstier. Til sommeren blir det enda mer sykkelmoro i Trysil.

Norges største skisted har blitt Skandinavias største stisykkelsted på bare fire år.

De har dermed klart å gjøre Trysil til en helårsdestinasjon, og til en attraktiv sommerdestinasjon ved å bygge et unikt sykkelprodukt som ingen andre i Norge kan skilte med.

I sommer fortsetter de utviklingen, og enda flere sykkelstier- og parker står for tur.

- Vi kommer til å fortsette utviklingen av vårt største stisykkelområde som heter Gullia. Der kommer det flere nye stier i løpet av sommeren, både enkle og litt mer avanserte sykkelstier.

- I fjor ble det syklet over 150 000 runder på våre bygde stier. Så vi vet at slike sykkelstier er populære, både for små og store syklister, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.


Olve Norderhaug, leder for byggingen i Trysil BIke Arena viser hvor sykkelnyhetene kommer.

Ny sykkelbane for de minste

I GT Bike Park, ved starten av Gullia, skal det lages enda mer moro for de aller minste. Her får de sitt eget område å boltre seg i med blant annet en ny, barnevennlig «pumptrack».

- Sykkelparken vår har også blitt veldig populær. Det var skikkelig gøy å se hvordan det til tider kokte i parken i fjor med glade barn og voksne på sykkel.

- Vi ser at vi må utvide området og tilrettelegge enda mer for de minste barna, i tillegg får vi enda flere bord og benker, kanskje mest til de voksne som ikke klarer å holde på like lenge som barna, smiler Sanaker Lohne.

Som tidligere år vil det også i sommer være en stipatrulje ute i anlegget. De har ansvar for vedlikehold og gjesteinformasjon, og har også en beredskapsfunksjon hvis noen er uheldige og trenger hjelp.

Høyfjellssykling på tilrettelagte stier

Et annet grep for å spre trafikk og videreutvikle sykkeldestinasjonen er å fortsette utviklingen i Fageråsen, på nordsiden av Trysilfjellet.

- Et forbedret sykkeltilbud på denne siden av fjellet vil kunne sikre helårs drift og flere sommeråpne bedrifter, noe som er et ønske fra hytteeiere, næringsdrivende og grunneiere i Fageråsen, forteller Sanaker Lohne.

- Vi skal både bygge og tilrettelegge nye sykkelstier i dette området, samt tilrettelegge med en sykkelpark også her.

Sykkelhotellet får enda mer moro

Videre skal treningsbanen Radisson Blu Bike Park, som ligger rett bak Radisson Blu Resort Trysil, få et skikkelig ansiktsløft med flere treningselementer, noen nye, enkle hopp og en sykkelsti gradert rød. 

- Vi har hatt en voldsom vekst på hotellet sommerstid etter at stisyklingen ble en suksess. I fjor juli hadde vi en økning på hele 39 prosent i antall gjestedøgn, sammenlignet med 2016.

- Vi vil derfor fortsette med å tilrettelegge for sykkelgjestene, både med en oppgradering av sykkelparken rett utenfor døra vår, samtidig som vi åpner opp flere restauranter på hotellet i sommer.

- Vi skal også være hovedarena for Norges største stisykkelfestival, Utflukt, som går av stabelen 21. til 24. juni. Etter det er det full rulle hos oss, smiler Maria Belin, salgs- og markedssjef på Radisson Blu Resort Trysil.

Sykkelutviklingen står med andre ord langt fra stille, og det ligger an til å bli tidenes sykkelsommer i Trysil!

Noen tall fra sykkelsesongen 2017:

  • Antall sykkeldager: 40 300 (25 000 i 2016 og 4000 i 2015)
  • Antall sykkelrunder: 153 200 (116 000 i 2016 og 15 300 i 2015)
  • Investert i sykkelprosjektet: 16 mill kr. (masterplan på 25 mill kr. innen 2020)
  • Økning i antall kommersielle gjestedøgn på ca. 10 % (44 % økning i 2016)
  • Sykkelsatsning har gitt 77 nye arbeidsplasser i Trysil om sommeren og høsten

---

Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut