Tane Gresvik, til venstre, vant Trysilrypas 13 km terrengløp. Her sammen med nummer 2, Gunhild Nytrøen. Foto: Ola Matsson/Destinasjon Trysil.

Tane Gresvik, til venstre, vant Trysilrypas 13 km terrengløp. Her sammen med nummer 2, Gunhild Nytrøen. Foto: Ola Matsson/Destinasjon Trysil.

Trysilrypa med ny løyperekord

4530 glade ryper stod på startstreken under årets Trysilrypa, det 19. i rekken. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

4530 glade ryper stod på startstreken under årets Trysilrypa, det 19. i rekken. 

Løpsklassene var først ut, og første rype over målstreken ble Trysilrypas egen ambassadør, Abelone Lyng, med ny bestetid på distansen, 29:42.

Seier på 13 km terrengløp gikk til Tane Gresvik på tiden 1:13:21.

Rypeambassadøren tok seieren
Tåke og utsikter for regn satte ingen stopper på løpsgleden til damene som deltok på 6 og 13 km løp. Gode temperaturer i fjellet og gode løpeforhold førte til gode tider, og Abelone Lyng var strålende fornøyd da hun kom over mål etter 6 km, som debutant på rypas korteste løpsdistanse.

- Jeg er litt overrasket over seieren. Jeg har ikke hatt den beste oppladningen. Fikk en kneskade for tre uker side og trakk en visdomstann for en uke siden, så jeg var litt usikker foran start. Men kroppen viste seg å fungere bra, så jeg er kjempefornøyd.

- Det ble jo også løyperekord, sier en glad vinner.

Abelone deltok på 13 km i fjor, men valgte seg i år den kortere distansen.

- Jeg liker variasjon og synes det er morsomt å få til et raskt terrengløp. Jeg er vanligvis med på lengre løp, men synes det er morsomt å få litt fart i bena.

I tet fra start til mål
Vinner av 13 km terrengløp, Tane Gresvik, deltok på Trysilrypa for andre gang. Hun hadde lagt opp taktikken etter fjorårets erfaringer.

- Det var litt tungt i starten. Men jeg hadde lært fra i fjor, tok det med ro opp bakkene og jobbet heller på innover. Jeg var litt mer heldig i fjor, for da hadde jeg en rygg å ligge bak. Jeg hadde tenkt å finne en rygg i år også, men jeg fikk en god start og kom i tet, og da var det bare å gi gass.

- Jeg løp alene hele veien. Men det var veldig gøy, og jeg er godt fornøyd. Jeg synes Trysilrypa er et bra arrangement. Det er gøy å være med, og jeg stiller sikkert til start også neste år, smiler en fornøyd vinner.

God stemning og strålende damer
Trysilrypa arrangeres for 19. gang i år. Deltakerrrekorden fra 2016 på 5320 står godt. Men arrangementsansvarlig for Trysilrypa, Gedde Enberget, er fornøyd med årets deltakertall på 4530.

- Jeg er strålende fornøyd med deltakertallet og med arrangementet. Som alltid stråler jentene og det er veldig god stemning her, forteller Gedde Enberget.

Nå gleder vi oss over at alle ryper skal få en fin tur i fjellet, før de nyter dagen videre med alt vi har på programmet.

I kveld har over 560 meldt seg på Rypens aften. I år går vi for et litt annet konsept med Wallmans on tour. Det blir garantert en forrykende helaften, sier en fornøyd rypesjef.

Godt booket rypehotell
Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen holder normalt stengt i sommersesongen. Men under Trysilrypa åpner hotellet dørene, og i år har 800 av Trysilrypene booket seg inn på hotell.

Hotellets eget rypeprogram består blant annet av gode måltider, after run, live musikk og SPA.

---

Trysilrypa - 13, 11 og 6 km
Trysil, Hedmark - 8. september 2018

6 km
1. Abelone Lyng, Bøler IF 29:42
2. Hanne Solheim 30:27
3. Randi Hukset Sollie 30.50

13 km
1.Tane Gresvik 1:13:21
2. Gunhild Nytrøen, Lyn Ski 1:14:02
3. Ilona Jambor 1.16:25
3. Mariann Torvanget 1.16:25

* Komplette resultater alle klasser

* Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.co


Se våre sider for Beitosprinten:
* Alle resultater| Startlister| Smøretips| Program| Værvarsel
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut