-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Tuva Toftdahl Staver oppe på breen i Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Tuva Toftdahl Staver oppe på breen i Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Tuva Toftdahl Staver vil ta steget opp

Med videointervju

Når skilandslaget reiser tilbake til Val Senales neste høst vil rekruttlandslagsløper Tuva Toftdahl Staver være en av jentene på elitelaget. Med en stabilt god sesong og topp 10-plasseringer i verdenscupen tror Heming-løperen det skal være mulig å komme seg inn på verdens beste landslag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Hun er inne i satt andre år på laget for de nest beste og kommende skistjernene, Tuva Toftdahl Staver fra IL Heming.

24-åringen kommer fra en sesong der det tok litt tid før toppformen kom, men avslutninga i Holmenkollen i mars viste at målet hennes om en topp 10-plassering i verdenscupen i år er realistisk.

- Det løsna litt på slutten, etter en tung start med der jeg følte jeg gikk med håndbrekket på. Etter Holmenkollen var jeg veldig fornøyd. Da var jeg ikke langt unna enn topp-10 plassering heller, som blir hovedmålet mitt denne sesongen, sier hun om 18. plassen på tremila i Holmenkollen.

Det er på de lengste distansene rekruttlandslagsløperen liker seg best. Forrige sesong prøvde hun seg på flere langløp og gikk blant annet inn til 2. plass i Kønig Ludwig Lauf og 6. plass i Marcialonga.

I år finner hun ikke plass til så mange av Ski Classics-rennene på kalenderen, men Birkebeinerrennet er allerede krysset av. Men i framtida er det den siste og lengste distansen i mesterskap som er den store drømmen.

- Jeg synes tremila er den fineste og gjeveste distansen. Det har vært et mål lenge og en dag få gå den i et mesterskap, forteller Tuva i videointervjuet med Langrenn.com i Val Senales.

Intervjuet kan du se under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus