-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser

TV-TITTINGEN STUPER VIDERE NEDOVER – SPORT ER / BLIR REDNINGEN FOR RIKSKANALENE

Kommentar

Stadig flere vender ryggen til TV'n.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Lederartikkel

På bransjenettstedet Medier24.no kan vi nå lese at nordmenn mellom 10 og 79 år så 16 minutter mindre på TV i august i år (2019) enn i tilsvarende måned i fjor (2018).

Reduksjonen er på formidable 14,5%.

– Nedgangen er enda større blant seere mellom 20 og 49 år, som i gjennomsnitt så 57 minutter TV hver dag i august. Det er 17 prosent mindre enn i august i fjor, opplyser Medier24.no fra en NTB-melding som også siterer nettstedet Kampanje.

Seerandelen på det som er ment å være en allmennkringkaster, NRK, er nå langt under 40%, faktisk helt nede på 36,3.

Hos Langrenn.com sin redaktør har husstanden (to stykker i 50-årene) gjennom en lang sommer i all hovedsak kun slått på TV i forbindelse med noen rulleskikonkurranser og litt Diamond League i friidrett på NRK.

TV2 har vi kun sett noen minutter på nå og da i forbindelse med Tour de France i sykling, pluss litt annet småtteri på kanaler som TV3, TVNorge og Max med mere, men i snitt har TV'n neppe vært påslått mere enn 2-3 timer per uke (maksimum), noe som blir langt under 30 minutter per dag.

Med vårt eget minimale TV-konsum som utgangspunkt føler vi oss helt overbeviste om at TV-forbruket vil fortsette sitt markante fall.

For det er ingen tvil, både nåtiden og fremtiden er heldigital, Internett har kommet for å bli (om noen lenger skulle være i tvil om det). Selv for oss som vokste opp med TV som et samlende midtpunkt, familiært så vel som sosialt, er det langt i fra slik lengre.

Samtidig er det dessverre slik at nyhets- og aktualitetsbiten, om vi ser bort fra direktesendte idrettsbegivenheter, innen NRK og TV 2 ikke treffer bredt nok og har for stor slagside (folk vil ha rikskanaler som er politisk og ideologisk nøytrale), pluss at mye av underholdningsprogrammene i de rikskanalene og også i det øvrige kanalspekteret på en måte fremstår som tanketom "neddoping" og "fjolleri" / "skrik og skrål". 

Da velger publikum heller å skape sin egen underholdningshverdag hvor de hopper hit og dit etter godt og interessant innhold via sider på Internett fremfor å skru på TV-boksen.

Og det fine med ovenstående, om vi kan se det på den måten, det er at dersom de fellesskapsfinansierte TV-stasjonene (NRK og TV 2) skal kunne forsvare sine sugerør inn i honningkrukka både overfor folket og folkets tjenere (politikerne) så er de rett og slett tvunget til å satse på sportsbegivenheter som samler massene.

For uten sporten så blir deres prosentmessige seerandel forsvinnende liten og det blir for alvor synlig hvor lite interessante NRK og TV2 som TV-kanaler har blitt på generell basis og det blir altfor tydelig for fellesskapet at ressursene vi overfører til dem ikke står i stil med hva vi får tilbake. 

Dette borger da igjen både for gode friidretts- og sykkelsendinger om sommeren og mye vintersport på NRK og TV 2 i den kalde fine tida, i alle fall inntil videre. For også de helkommersielle kanalene ser at det er sport som gir volum hva TV-seeing gjelder.

Men uansett, den tradisjonelle TV-boksen i stua og den såkalte linære TV-tittingen, den er et synkende skip og vil snart, i likhet med papiravisene, gå ut av tiden.

* Les hele saken "TV-tittingen fortsetter å dale" hos Medier24.no.

Kommentar
Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

NYTT TRENINGSTILBUD: Bjørgen og Sundby i spissen for ny APP

– Vår visjon er at SkiX skal bli et unikt verktøy

Fra tysk fjernsyn der et program viste tidligere skiskytter (og langrennsløper) Kati Wilhelm demonstrerte et "langrennsteppe" på plenen i nærheten av sin restaurant Heimatlon ikke langt fra Oberhof. Foto: Tysk TV.

LANGRENN INN PÅ TEPPET?

Lufter tanken om å teppelegge en åtte kilometer lang løype

Martin Galleberg er sommeren 2020 ansatt i Salomon som XC Racing Specialist. Foto: Salomon / Amer Sports.

NYTT OM FOLK: Salomon har ansatt ny XC Racing Specialist

– Timingen er meget bra da Martin kommer inn i et team som opplever stor pågang