Åge Skinstad

Åge Skinstad Foto: Geir Olsen

Tyskland dominerte, Norge henger ikke med hodet

Tyskland vant både i dame- og herreklassen, men Norge henger ikke med hodet av den grunn

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Men det er klart at Axel Teichmann blir vanskelig å ta igjen, sier herretrener Morten Aa Djupvik.

- Jeg tror ikke Teichmann blir tatt igjen under søndagens 15 kilometers jaktstart, men bak blir det et langt tog og der gjelder det å være med, sier Morten.

- Av våre synes jeg Petter gjorde en kjempeinnsats, og han var godt fornøyd selv også. Den eneste som har grunn til å være misfornøyd er egentlig Martin Johnsrud Sundby. Han slet nok med pusten i denne fuktige lufta, tror landslagstreneren.

- Ellers gikk vel både Tord Asle, John Kristian, Eldar og Tor Arne omtrent som forventet. De har ikke langt fram til andreplassen. Så en slik prolog betyr jo ikke all verden, selv om Teichmann imponerte og blir farlig.

Den sterke tyskeren fikk også 15 bonussekunder for prolog-seieren, mens toeren Dario Cologna fikk 10 og Petter Northug 5 sekunder bonus.

Marit avsluttet sterkt

Marit Bjørgens femteplass kom etter en sterk avslutning, og hun er så absolutt med i kampen om ledelsen etter søndagens etappe.

- Marit hadde som mål å gå teknisk bra og få det hele til å stemme. Hun syntes selv hun brukte litt for lang tid i prologen før det fløt perfekt, men resultatet er helt okey, sier sportssjef Åge Skinstad.

- Den store positive overraskelsen for oss var jo Astrid Jacobsens 10.plass. Hun gikk virkelig over det vi hadde forventet.

Sprintverdensmesteren tok et langt steg videre mot toppen igjen etter sin manglende treningsmengde etter operasjonen i sommer.

- Både Therese Johaug og Kristin Steira gikk omtrent som forventet, denne prologen er jo ikke deres hjemmebane. Derimot var det synd på Marthe Kristoffersen, som helt sikkert hadde vært blant de ti beste uten fallet, sier Skinstad og tror at Marthe nå er for langt etter for å komme tilbake i sammendraget.

Brakk skia

Ungjenta fra Meråker kom inn på en isflekk midt i sporet og mistet balansen i en utforbakke. Dermed røk hun ut av løypa og inn i gjerdet.

- Det var der som skia brakk. Vi vurderte å bytte den, men med facit i hånda tror jeg det var riktig at Marthe ikke byttet ski, sier Åge Skinstad, som liksom alle andre ser fram til en tett og spennende jaktstart over 10 kilometer klassisk for
damene på søndag. Også det i Oberhof, deretter forflytter Touren seg til Tsjekkia og sprint i Praha.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: