NORSKT I TETEN av det jagende feltet. Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning drar hardt tidlig i løpet.

NORSKT I TETEN av det jagende feltet. Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning drar hardt tidlig i løpet. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN, www.kristiansen-sport.com

Ujevnt løp for Eldar

Eldar Rønning er sliten i målområdet i Oberhof. Den andre etappen av Tour de Ski ble en tøff selskapsreise for alle i det store hovedfeltet.
- Det må jo ha vært artig å være tilskuer, sier Eldar, som snur på hodet og er overrasket over at Tor Arne Hetland ikke var med i feltet inn.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- For meg gikk det opp og ned. Åpningsfarten var svært høy og jeg kom bra fram. Men det kostet tydeligvis, for rundt halvveis fikk jeg en dårlig periode og slet fryktelig en stund, sier Eldar.

Han hang dog med i feltet, sammen med flere andre nordmenn.
- Mot slutten var det som om jeg fikk nye krefter, og da gikk det bedre igjen. Det er fortsatt svært jevnt i årets Tour, påpeker trønderen. Sammen med Martin Johnsrud Sundby, som startet helt nede på en 49.plass, var Eldar
oppe og dro en hel del i hovedfeltet i jakten på de to i teten: Dario Cologna og Axel Teichmann.

Men sveitseren og tyskeren gikk hardt og feltet kom ikke nærmere til tross for at flere bidro til å holde tempoet oppe.

Petter hang med
En som hadde problemer underveis var Petter Northug. I vanlig ordning lå han langt bak i feltet. Da det oppstod luker, fikk Petter jobbe hardt for å tette disse. Men på slutten viste han sine enorme instinkter i avslutningene og avanserte til en 10.plass. Dermed er han beste nordmann foran mandagens sprint i Praha.

Martin Johnsrud Sundby gikk seg opp fra 49. til 14.plass og har nå heng på de beste igjen. Tord Asle Gjerdalen greide seg med i feltet og er 19.mann, mens Eldar Rønning kom inn som 25.mann. John Kristian Dahl var på plassen etter. Tor Arne Hetland fikk dog problemer og tape over minuttet til hovedfeltet
.
- Han må nesten vinne i Praha for å ha en sjanse i sammendraget nå, analyserer sportssjefen Åge Skinstad.

Cologna overrasket
De fleste regnet med at Axel Teichmann skulle beholde sin klare ledelse fra prologen, men den 23-årige sveitseren Dario Cologna ville det annerledes. Snart hadde han kjørt inn tyskeren, deretter lå han bak en stund før han bidro til tempoholdningen like mye som hjemmefavoritten i Oberhof. I den siste bakken rykket den doble U23-verdensmesteren og parkerte Teichmann. Det er imponerende, og nå seiler Dario Cologna opp som et av de heteste navene til den tredje seieren i Tour de Ski.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: